april 14, 2011

Ikke bande!

Familien fikk beskjeden fra en fengselsinnsatt.

ABC-NYHETER
torsdag, 14. april 2011 - 11:55
Tekst: Målfrid Bordvik / ABC Nyheter

http://www.abcnyheter.no/nyheter/110414/turist-bannet-i-dubai-%E2%80%93-slatt-i-hjel-av-politiet

Lee Bradley Brown (39) var på impulsferie til Dubai da han ble arrestert for banning (=dansk: at bande) i forrige uke, skriver the Daily Mail. 39-åringen bodde alene på hotell Burj al Arab.

Omstendighetene rundt pågripelsen av 39-åringen er uklare, men han skal ha vært siktet for vold og banning (=banden). Banning er forbudt ved lov i Dubai.

- Grov vold

39-åringen skal ha blitt banket opp av en gruppe politimenn, som til slutt etterlot ham bevisstløs på gulvet.

Overgrepene skal ha pågått i seks dager og Brown skal ha blitt nektet både vann og mat. Han skal heller ikke ha fått tilgang på advokat. Mannen ble til slutt fraktet fra cellen i en likpose, har innsatte fortalt.

Varslet at medfange

Det skal ha vært en medfange som klarte å varsle Browns familie, som så fortvilt tok kontakt med den britiske ambassaden i Dubai. Medfangen fant telefonnummeret til Browns søster på en kopi av brorens pass, som var blitt liggende igjen på cella der Brown ble utsatt for grov vold. Familien fikk dødstallet bekreftet på tirsdag.

- Han fikk mye juling som må ha forårsaket forferdelig indre skader. Stakkaren hadde ikke en sjanse. På et tidspunkt ble han kastet mot betongveggen i en celle og landet stygt, fortalte en kilde til Daily Mail i går.

Den britiske ambassaden i Dubai bekrefter overfor Daily Mail at Brown døde på cella, og har bedt politiet om at alle opplysninger i saken kommer på bordet.