april 13, 2011

DR skal ikke snige sig udenom den kristne kulturarv

- Det her er ikke meningen med medieforliget, og det skal DR ikke slippe afsted med, siger DF i en pressemeddelelse 13.4.2011.  Ministeren må gribe ind.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra Dansk Folkepartis kultur- og medieordfører, Karin Nødgaard på, at DR så godt som dropper kirkeligt tv i påsken og desuden også skærer på radioprogrammer om tro og religion.

- Det tyder på, at der bliver skåret i programmer, der omhandler tro og den kristne kulturarv, og det er lodret imod medieforliget og public servicekontrakten, der netop indebærer, at DR skal fastholde den kristne kulturarv, herunder morgenandagten og de kirkelige højtider. Derfor vil jeg nu rette henvendelse til kulturminister Per Stig Møller (K) for at få en forklaring på, hvad han vil gøre ved DR’s omgåelse af medieforliget, siger Karin Nødgaard.

Karin Nødgaard er skuffet over, at en chefredaktør fra DR, ifølge Kristeligt Dagblad, slår fast, at man med nedskæringerne fastholder formidlingen af den kristne kulturarv, idet man ved at skære i disse udsendelsers sendetid gør dem skarpere, og dermed opnår flere lyttere.

- Det argument holder ikke. Programmer om tro og religion giver rum til eftertænksomhed og fordybelse hos lyttere og seere, som netop ikke går efter at få leveret sytten budskaber på en halv time, hvilket slet ikke er meningen, siger Karin Nødgaard.