april 29, 2011

Nu kommer bedrageriet frem i rampelyset

Christiansborg den 29.april 2011.
PRESSEMEDDELELSE

Forpremiere på Morten Messerschmidts film ”Det europæiske bedrag”

Filmen kan ses her: http://www.youtube.com/watch?v=a1Gvm6NUf6Y

Morten Messerschmidt træder ind i nyt terræn, når han på søndag den. 1/5 på DR2 klokken 21.50 debuterer som instruktør og DR2 har premiere på filmen ”Det europæiske bedrag”, som er skrevet og instrueret af Morten Messerschmidt. Filmen handler om, hvordan danskerne i 1972 blev ført bag lyset af politikerne ved afstemningen om EF og udstiller det vælgerbedrag, som danskerne blev udsat for under valgkampen.

Morten Messerschmidt har haft muligheden for at dykke ned i DR´s righoldige arkiv af materiale fra datidens debatter om EF, og det har givet muligheden for at afsløre, hvordan blandt andre Jens Otto Krag talte mod bedre vidende, når de fortalte vælgerne, at et medlemskab i EF ikke ville føre til fælles hær, fælles politi, EU-kontrol af overenskomster og finanspolitik øge indvandringen.

Morten Messerschmidt siger om filmen:
”Det EU, vi blev lovet, er ikke det, vi har fået. Vi har fået hele pakken, selvom vi blev lovet det modsatte. Danskerne satte deres kryds i 1972 på fejlagtigt grundlag og datidens politikere talte med to tunger. Danskerne var allerede dengang meget bekymrede for optagelsen i EF og de ændringer af det danske samfund, det ville medføre. De mange bekymringer blev afvist af den socialdemokratiske statsminister, selvom han godt vidste, at EF ikke blot ville forblive et fællesmarked. Det stod sort på hvidt i traktaterne. Det er dette vælgerbedrag, som jeg har valgt at vise i min film. Ved at krydsklippe datidens debatter om EF med nutidens EU, bliver det tydeligt, at alt det, danskerne frygtede, i dag er en blevet realitet.”

Filmen ”Det europæiske bedrag” er et led i DR2´s nye dokumentarserie "Der er noget galt i Danmark", hvor en række markante samfundsdebattører og opinionsdannere er blevet bedt om at fortælle deres personlige version af danmarkshistoriens største fejltrin igennem tiderne. Læs mere her: http://www.dr.dk/DR2/D/Der_er_noget_galt_i_Danmark/galtidanmark.htm