december 13, 2010

Messerschmidt: Statsstøtte i EU meningsløst

Morten Messerschmidt, mener, at det er selvindlysende, at tiden er løbet fra statsstøtteordninger. Senest viser sagen om statsstøtten til vindmøllegiganten Vestas, der alligevel flytter sin produktion til lavtlønslande, at tiden er løbet fra statsstøtte. Pengene bør i stedet bruges på den økonomiske genopretning og på at sikre ordentlige rammevilkår for erhvervslivet, således at støtteordninger ikke er nødvendige.

Morten Messerschmidt finder det paradoksalt, at den EU-venlige VK-regering opretholder statsstøtteordninger, mens hele ideen bag EU bygger på princippet om fri konkurrence.

- Jeg finder det nærmest komisk, at min kollega i Europa Parlamentet Britta Thomsen (S) undsiger Vestas, når hun og hendes parti ellers kæmper en indædt kamp for øget statsstøtte til vindmølleindustrien. Det virker således decideret dobbeltmoralsk, når socialdemokraterne, der dagligt kæmper for at skabe en europæisk føderation, pludseligt undsiger de virksomheder, der agerer i overensstemmelse med de styrende principper bag den europæiske union, siger Morten Messerschmidt, der hellere så statsstøtten brugt på at genoprette dansk økonomi.


Kilde: pressemeddelelse fra DF, Christiansborg  13.12.2010