december 04, 2010

Hjemløses logier udnyttes af tyvebander

Den 1/12 skrev bloggen her, hvor dårligt det stod til for de hjemløse i Stockholm. Men det står åbenbart ikke bedre til i København. Det må jo være vidunderligt for bander fra Østeuropa o.l. at vide, at der står natlogi parat til dem, så de ikke behøver at tænke på den side af sagen, men kan koncentrere sig om de mest givtige tyvetogter.

Her er en pressemeddelelse fra Dansk Folkeparti 4.12.2010:

DF: Herberg skal ikke være hælercentraler
Dansk Folkepartis socialordfører og formand for socialudvalget, Martin Henriksen, kræver nu i Folketinget, at justitsminister, Lars Barfoed (K) reagere overfor illegale udenlandske hjemløse og udenlandske bander, og bl.a. undersøger forholdene på natherberget Den Varme Seng, efter at det er kommet frem, at herberget i en periode har huset bander af kriminelle østeuropæere. Martin Henriksen stiller spørgsmål i Folketinget, hvor han bl.a. vil spørge regeringen hvorfor den ikke i tilstrækkelig grad prioritere indsatsen mod illegale udenlandske hjemløse og udenlandske bander.  
- Vi kan naturligvis ikke acceptere, at der gives husly til kriminelle, som tydeligvis valfarter til Danmark for øjeblikket, siger Martin Henriksen.
Martin Henriksen understreger, at det er på tide, at socialministeren og justitsministeren tager sig sammen, og i fællesskab tager kontakt til de EU-lande, som leverer størsteparten af de kriminelle hjemløse, som kommer til Danmark. Martin Henriksen frygter, at regeringen af misforstået hensyn til EU-samarbejdet og det politiske forhold til EU undlader at rejse disse sager i EU-regi
- Det er tydeligt for enhver at EU-samarbejdet ikke formår at tage sig af problemet med invasionslignende forhold med tyvebander fra visse dele af EU til Danmark. Derfor må ministrene tage kontakt til de enkelte EU-lande, men udenom EU-systemet, så vi kan få lavet aftaler for, hvordan der kan sættes en stopper for disse tyvebander, siger Martin Henriksen.
- Regeringen har fokus på den sociale indsats, og det er fint, men jeg mangler at se justitsministeren på banen. Indsatsen skal gå på to ben, og det ene mangler, siger Martin Henriksen