december 28, 2010

Rædde Kors

Nicolai Sennels: Min mailveksling med Røde Kors

Røde Kors i Storbritannien har ifølge Kristeligt Dagblad 22/12 besluttet af fjerne al julepynt for at undgå at 'provokere' ikke-kristne. Pressechef Hans Bech Gregersen fortæller, at korset 'er et beskyttelsessymbol, ikke et kristent symbol." Det passer ikke. Røde Kors blev grundlagt af svejtseren Henry Dunant i 1863. Det røde kors er en omvendt udgave af Dunants fædrelands flag (kvadratisk rødt flag med hvidt kors). Og korset i det svejtsiske flag symboliserer det kristne kors. Det hvide kors i det svejtsiske flag tilskrives bl.a. Theban Legionen, som bestod af 6.666 konverterede kristne som blev dræbt i 286. Disse kristne mindes hvert år d. 22. september. Den ældste aftegning af det svejtsiske flag er fra 1513 i Lucerne Krønikkerne. Her afbilledes det hvide kors i flaget sammen med Jesus. Så Røde Kors: Jeres kors har kristne rødder, og det er ingen skam.

Med venlig hilsen
Nicolai Sennels, psykolog og folketingskandidat (DF) i Aarhus
c/o Hougaardsvej 8220 Brabrand
8220 Brabrand

Relevante links: 
http://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Switzerland

----------------------------------------------------------------------------

Den gol for tredje gang

Røde Kors svarer Nicolai Sennels:
2010/12/23 "Preben Søegaard Hansen" <psh@drk.dk>

Kære Nicolai Sennel
“Som en opmærksomhed mod Schweiz forbliver det heraldiske mærke, det røde kors på hvid bund, der dannes ved ombytning af forbundsrepublikkens farver, emblem og kendemærke for de væbnede styrkers sanitetstjeneste.” Det er ordene om det røde kors i den første Genève-konvention af 1949. Fokus er en opmærksomhed mod det neutrale Schweiz, hvor Røde Kors ideen i 1864 blev omsat til bindende regler for staterne. Der er ikke noget kristen i det. Var det sket i et andet land kan det ikke udelukkes, at symbolet var blevet en ombytning af farverne i det pågældende lands nationalflag. Du kan læse nærmere om emblemet på den internationale Røde Kors Komités hjemmeside: www.icrc.org og i vedlagte publikation: Den humanitære folkeret og Danmark.
Med venlig hilsen
Preben Søegaard 
Hansen
sekretariatschef


From: Hans Beck Gregersen 

---------------------------------------------------------------------------

Spydpigens kommentar til ovenstående:
Du gode, sikken dog et svar fra Røde Kors. Det er rystende! En bunke sludder om flag og farver, symbol og ombytninger. Men måske kan man ikke forvente det bedre i vore dage, hvor alt synes at være af lave, hvor skolekundskaberne er begrænsede og almen moral så som så, så man tilmed uden blusel sørger rigeligt for sig selv
Så det græske kors i det schweiziske flag har intet som helst med kristendom at gøre? Hvor kommer det så fra?
Og Genêve konventionen opstod først i 1949 efter Røde Kors´s tidsregning? ”Var det sket i et andet land…”. Sker tingene bare hos jer? Ligger der ikke tanker bag? Og arbejde og penge?
Initiativtageren og  grundlæggeren, Henry Dunant, som ofrede hele sin formue og hele sit liv på denne sag, samt alle følgende ihærdige bestræbelser, møder, aftaler og konventioner er jer åbenbart ukendte. Det skete bare. Tanken var god, men har udartet.
”Som en opmærksomhed mod Schweiz…”. Hvor nådigt, hvilket smukt træk! Og det af folk, som ikke når Dunant til sokkeholderen, men som skovler store penge ind til egne lommer på hans godhjertethed og uvurderlige indsats. En godhjertethed som mange elskelige mennesker i Røde Kors gør ham efter, så godt de kan, frivilligt og ulønnet, mens andre…

Udfattig og gammel fik Dunant - først af alle - Nobels fredspris i 1901. Dengang kunde Fredsprisuddelerne  åbenbart endnu se klart ud af øjnene uden politiske briller.