december 01, 2010

Dominics pappa häktad

Pappan till den omhändertagna Dominic på Gotland är häktad, på sannolika skäl misstänkt för olaga frihetsberövande.
Anledningen är att han tog pojken med sig vid det senaste umgänget.

På fredagseftermiddagen häktades Christer Johansson vid Gotlands tingsrätt, misstänkt för olaga frihetsberövande. Enligt uppgifter från domstolen ska han också genomgå en liten sinnesundersökning. Åtal ska väckas inom två veckor.
Bakgrunden är att han vid ett umgänge i förra veckan med den omhändertagne sonen Dominic tog pojken med sig och lämnade lokalen.
– Han tog pojken och stack, berättar faderns tidigare ombud Ruby Harrold-Claesson för Världen idag.

På onsdagen ska Christer Johansson själv ha kontaktat polisen och berättat var han var.
– Han sa till polisen att han ville att socialen skulle lägga ner målet, säger Ruby Harrold-Claesson som på torsdagen själv var i kontakt med Christer Johanssons far, som berättade att polisen dagen innan gjort husrannsakan. Vid tillslaget tog de Dominic med sig.
– Polisen kom in i huset och slet till sig pojken och tog honom ur huset. Han fick inte ens ta på sig sin jacka, säger Ruby Harrold-Claesson.
Polisen grep också Christer Johansson, vilket ledde fram till fredagens häktning.
– Christer är desperat och frustrerad över hela den här tiden. Det var socialtjänsten som kidnappade pojken först, säger Ruby Harrold-Claesson.

Erik Lundström i Världen idag 29.11.2010FAKTA

■ År 2006 kommer anmälningar till socialtjänsten mot familjen Johansson som bland annat handlar om att den då åttaårige pojken inte gick i skolan. En rad händelser gör att familjen väljer att flytta till mamma Annies hemland Indien.
■ I juni 2009 när familjen stiger ombord på planet på Arlanda stormar polisen flyget och omhändertar sonen som placeras i en fosterfamilj. Anledningen var bristande tandvård, brist på vaccination och att föräldrarna inte haft tillstånd att bedriva skolundervisning. Sedan dess har sonen varit placerad.

Kommentarer

Daniel Hammarberg - Mörkläggningen i massmedia |2010-12-01 14:59:31
Det ska bli intressant att se hur länge svensk media kan hålla svenska folket ovetande om denna affär. Det tycks som att man inte har mycket användning av etablerad media när man ska informera sig om saker och ting i dagens Sverige. Personligen tycker jag Christer skulle ha försökt ta sig ut i friheten utanför Sverige, men vi får väl hoppas den senaste utvecklingen ger fallet tillräckligt med uppmärksamhet för att den internationella opinionen ska sätta våra myndigheter på plats.

Mike - Hans EGET BARN |2010-11-30 22:05:06
Det var ingen lejonhona han tog barnet ifrån det var till hans egen familj från några skitstövlar till tjänstemän som kidnappat pojkaren pga han hemskolat denne till ett mönsterbarn som har en stor mängd kärlek till sin omgivning.

Jag likaså tusentals som skrivigt under namninsamlingar jorden runt om hans fall röstar för att bränna ner gotlands kommuns socialtjänst.
Och hänga liken i träd för alla och se.

SKITSTÖVLAR.
Linus Granström - Lejonet sover inte längre. |2010-11-30 14:56:19
Jag skulle aldrig ta ungarna av en lejonhona, hade jag gjort det hade hon slitit mig i stycken. Jag hoppas att även vi människor kan ha den respekten för varandra. Kan vi inte acceptera vår natur så har vi förlorat vår mänsklighet. Låt inte kollektivet säga vad som är rätt. Om någon försöker ta ifrån dig ditt barn så hoppas jag att även du är sann din natur. Att du vågar vara ett lejon för ditt barn skull. Att se socialarbetarna djupt i ögonen och säga: Det här är mitt barn, ni lämnar min familj ifred.

Thomas Boman - SKAM över SVERIGE!! |2010-11-29 15:02:27
Jag skulle inte vilja var i de ansvariga myndigheternas kläder på domens dag! Jag uppmanar alla kristna att be för Dominics familj, och stötta dem på alla möjliga sätt: http://www.hslda.org/hs/intern ational/Sweden/201010060.asp