december 18, 2010

Bloggen Document.no trenger en advokat

HANS RUSTAD 18.12.2010

Best å være føre var. Document trenger en advokat. Det er tegn på en skjerpet konflikt rundt ytringsfrihet. Det er som for én er et forsvar for ytringsfriheten, er for en annen et angrep på en gruppe.
Vi ser klare tegn til 180-graders-vurderinger: Det er ikke tilfeldig at Ulf Nilson er fått fire anmeldelser på seg for stykket han skrev i Expressen tirsdag. Eller at Aslak Bonde stiller Olav Versto og VG et ultimatum: Hvis Versto fortsetter å skrive om muslimer som gruppe, vil det få konsekvenser. Sammenstill dette med trykket som kommer fra OIC, FN og NGO’er, og du har et formidabelt press. Det er dette som er den nye kulturkampen. Den er global og nasjonal.
Document.no forsøker å opptre ansvarlig, men vi skal også være sannferdige. Når det skjer dramatiske ting som i Stockholm, skulle man tro det åpnet øynene på folk. Men det blir ingen bred mobilisering. Det skjer bare i form av plattheter om å la demokratiet virke (Reinfeldt). For når demokratiet virker i form av åpen debatt, blir vedkommende anmeldt til påtalemakten.
Vi får en kamp om definering av virkeligheten. Det er en del av demokratiet. Men noen roper på politiet og dommeren.
Når man samtidig vet at sterke krefter vil ha hijab inn i rettssalen, forstår man at dette ikke er spøk. Best å være forberedt.
Advokaten vil bli lønnet. Viktigst er et personlig engasjement for de verdiene Document.no står for, at man til bunns forstår 180-gradersdebatten hvor tingene tolkes stikk motsatt. Det bør m.a.o. være en person som følger med i den politiske utvikling. (etc. ……).
………..
Spydpigens kommentar:
Gode advokater hænger ikke på træerne! End ikke mod god løn. Påtager en advokat sig en politisk sag løber han selv en risiko. Den kan stoppe hans juridiske karriere. Sådan har det altid været.
Men jeg håber da, de finder en. Vi bliver givetvis flere og flere, der får brug for en sådan.
Bedste hilsener og nytårsønsker
Spydpigen