oktober 24, 2007

Himmelråbende naiv


Nedenstående er en kommentar i anledning af Jyllands-Postens information om den kommende islamiske konference i Köbenhavn sommeren 2008, som nævnt på bloggen her i går.

Det er ikke bare Bertel Haarder, der er himmelråbende naiv eller bevidst taler med to tunger (?). Den tidligere leder af Udenrigsministeriets Center for Kultur og Udvikling (CKU), Olaf Gerlach Hansen, som vi kender fra sidste års muslimske propaganda udstilling, Images of the Middleeast, viser sig med tåbelige udtalelser på højde med undervsiningsministeren! Han skal planlægge konferencen, og han tror på vilje i de muslimske lande til langt om længe at lægge Muhammed-krisen bag sig.

"Den islamiske kulturorganisation, ISESCO, er ligesom mange andre vigtige aktører i den muslimske verden interesseret i at komme videre", siger Gerlach Hansen og understreger, at kun beslutninger om konkrete projekter kan bringe dialogen videre.
Konferencen ventes at få 150 deltagere og at vare i 3 dage. Skatteborgerne betaler.

UNESCO vedtog 20.05.2005 en kulturkonvention http://www.unesco.org/culture/culturaldiversity/convention_en.pdf
som betyder statslig suverænitetsafgivelsetil UNESCO, som skal fremme konventionens hensigter samt udstede operative kulturpolitiske retningslinier til medlemslandene mhp.gennemførelse og anvendelse af konventionen.* Konventionen forpligter medlemslandene til at beskytte og fremme kulturel mangfoldighed. Den sikrer minoriteter fundamental ret til overalt at sprede deres kulturelle goder, tro og sprog på deres traditionelle vis. Særligt skal de udövende troende (?? "practitioners") og "professionelle" have fortrinsstilling, for at den kulturelle mangfoldighed kan udvikle sig. Film-presse-radio- og musiksamproduktioner skal få os til at opleve fremmedkultur som vor egen. Mangfoldigheden fremstilles som menneskehedens største berigelse - uden hvilken vi ikke kan leve i fred.

Olaf Gerlach Hansen holdt d. 13.06.2005 i Rabat programtalen for udenrigsministeriets "Dansk Center for Kultur og Udvikling". Heri følger han nøje UNESCOS retningsliner for manipulation med medier, propaganda i det offentlige rum, styring af kunstnerne gennem "fælleslaboratorier" med dansk og muslimske kunstnere, ændring af læreruddannnelse og undervisningsmateriale i pro-islamisk retning).
http://www.isesco.org.ma/English/Charter.html

Olaf G. Hansen angiver samarbejdspartnerne som Den Arabiske Ligas ALECSO og ISESCO (hvis charters artikler 4 og 5 a forpligter til udbredning af islam hos os, og til hele verden - samt til at hindre muslimers integration her http://www.dccd.dk/DCCD/cku.nsf/doc/olafg.hansensspeechjune2005rabat?OpenDocument


*) hvilket herligt kringlet sprog. Det gälder om at skrive så snörklet som muligt, så mange ikke forstår det.