oktober 15, 2007

EU-grundlov via bagdören. (Nødvendig repetition!)

Hentet fra bloggen "Denmark on line" maj 2006
http://www.denmarkonline.dk/eu_forfatning_via_bagdoren-200620

Skrevet af FlemmingLeer, 21 Maj, 2006 - 14:15 EU cogito ergo sum
Kilde bl.a. DR P1 Orientering d. 19. maj 2006:

I nogle hollandske byer, med storbyen Rotterdam som den fremmeste, sagde mere end to tredjedele af de hollandske vælgere nej til EU's forfatningstraktat ved folkeafstemningen den 2. juni sidste år. Dermed forstærkede resultatet i Holland, nej'et fra de franske vælgere kun tre dage tidligere.

Nej'et i de to EU's kernelande lammede EU-samarbejdet.

For, hvad nu?

Det spørgsmål kunne statslederne for de 25 EU-lande ikke svare på under det efterfølgende topmøde, og dekreterede i stedet en et år lang tænkepause, hvor europæerne skulle tænke over og diskutere Europas fremtid.

Siden har der været mere pause end noget andet.

Men stemningen på Europa-Parlamentets og kommissionens årlige konference om Europa tyder på, at Den Europæiske Union gør sig klar til et comeback.

Al snak om en ny, ambitiøs traktat a la forfatningstraktaten er godt nok udskudt på ubestemt tid, nu skal unionen levere, og det skal den gøre så åbent som muligt.DR-journalist, orienterings medarbejder Jens Reiermann har deltaget i konferencen.

af Karen Secher

Hør DR-indslaget her: EU klar til come-back

Citater fra indslaget: 6.45

Karen Secher:
"Hvis ikke jeg tager helt fejl, så var alt det her jo netop en del af forfatningstraktaten. Det kunne godt lyde som en øvelse på at snige det hele ind af bagdøren (overrasket) eller hvad ?"

Jens Reiermann
"Ja. Om det er af bagdøren eller fordøren. Nu sker det her jo i offentlighed. Det som jeg ihvertfald synes er tankevækkende det er alle de her ting her ligger også i forfatningstraktraten".

Hmm. Demokrati eller meningstyranni ?

Uanset hvad. Så skal EU forfatningen åbenbart bare stille og roligt sættes i værk. Selvom Frankrig og Holland ved folkeafstemninger har forkastet den.
Men hvor meget står der i medierne om det ? Næh du, bare frygt fugleinfluenza eller Iran. Så skal de nok sætte den faldne forfatningstraktat i værk. Det kan undre mig nogle gange, at nogen ved deres fulde fem går ind for EU. Men på den anden side. Med den massive medie mur af pro EU-uanset-hvad-EU-foretager-sig presse især TV (ingen nævnt - ingen glemt). Så er der trods alt et sundhedstegn, at så mange stadig er imod EU. Næsten uanset deres bevæggrunde til det.

Hvornår har du sidst set en unionsmodstander i medierne ?

Tænk selv - det gør slet ikke ondt.

Sidst revideret
21. maj 2006 kl. 14:25

”FlemmingLeer's blog”