juni 08, 2011

Ogni fratello un coltello

(Hver bror sin kniv. (Frænde er frænde værst))

Det islamiske Broderskab

Ægypten har erklæret Det Muslimske Broderskab´s politiske bevægelse lovligt, dermed sluttede et forbud der har existeret  i årtier. Broderskabet blev oprettet i 1929 af Hassan Al Banna og lagde vægt på en stramning af islams regler og shariaen i stil med wahabismen i Saudiarabien ved at søge tilbage til Koranens ord
Organisationen er en af landets bedst organiserede politiske grupper. Ægypten´s statsmedier annoncerede regeringens beslutning, der rydder vejen for Det Muslimske Broderskab, så de kan opstille kandidater ved det parlamentsvalg, som er fastlagt til september.

I maj annoncerede broderskabet, at det havde dannet en ny politisk enhed kaldet Friheds og Retfærdigheds Partiet. En talsmand siger, at partiet ved det kommende valg vil dyste om halvdelen af parlamentets pladser.
Det Muslimske Broderskab opstillede ved tidligere parlamentsvalg sine kandidater som løsgængere. Gruppen kontrollerede efter valget i 2005 omkring en femtedel af Ægypten´s underhus, men blev praktisk talt udelukket ved sidste års parlamentsvalg.
Ægyptiske myndigheder, under tidligere præsident Hosni Mubarak, arresterede forud for stemmeafgivelsen hundredvis af tilhængere.

Kilde: Socialisme og Dhimmikrati - Et partnerskab fra Helvede http://blog.tv2.dk/literally/entry404018.html   8.6.2011