juni 05, 2011

Gammel historie uden klippefaste beviser

Gensyn med en gammel historie med to forskellige udlægninger, der begge savner klippefaste beviser:


Fra Spydpigens blog AUGUST 24, 2009

Utroligt godt exempel på løgnagtigheder og manipulation i Psykologisk Krigsførelse

Den manipulerede historie om pædofili-brylluppet i Gaza 2.8.09 synes opklaret af den svenske blog ”Jihad i Malmö”, som bragte nedenstående indlæg den 8.8.09.

(Her oversat til dansk af Gertrud):

Hvordan Hamas stoppede nyheden om børnebrylluppet 

Mange læsere er med god grund blevet oprørt over artiklen ”Gaza: 450 pædofile får en brud”

Og samtidigt spørger alle også: hvorfor må vi ikke læse noget om ”brylluppet” i gammelpressen??

Med hjælp af ”Tundra Tabloids” i Finland har jeg forsket i, hvad der er hændt. Sådan her tror jeg, at det gik til:

Hamas store propagandaapparat er stadig målrettet på det interne arabisk/muslimske marked. For gennemsnits-islamisten i Ægypten, Saudiarabien, Pakistan eller på Rosengård i Malmø er det her en positiv nyhed. Den viser, at Hamas tager vare på traditionelle muslimske værdier og desuden er generøse mod sine undersåtter (hver brud fik 500 dollars). Læserne klør sig i skægget og nikker bekræftende.. Men nyheden slap også ud til Europa og Amerika, og der reagerede man mærkværdigt, set med Hamas øjne. I Vesten blev vi oprørte over en i islam helt selvklar og dagligdags hændelse, som Muhammed til og med selv havde anbefalet.

Men selvom Hamas ikke rigtigt forstår, hvorfor vesterlændinge reagerer sådan, så er de dytige til ”skadekontrol”: hvordan man begrænser og minimerer den opståede skade.
Først stoppede man alle artikler om brylluppet fra de internationale nyhedsburauers redaktioner i Gaza. Det var en let sag. Redaktionerne er bare bemandet med lokale arabere, som har familier og ønsker at overleve morgendagen. Så udmaner man ikke Hamas! Siden aktiverer deen af sine specialister i London. Time Marshall er en free-lancer, som har arbejdet på Sky News og som nu lever af at sælge Hamas-propaganda til de store medier. Han mailer til et stort antal redaktioner og blogger og fortæller, at det er en manipuleret nyhed (underforstået, at nu er jøderne igen i gang), og sådan maipulation skal man agte sig for.

Marshall hævder, at han tilfældigvis var i Gaza til bryllupsfest og med sikkerhed vidste, at brudene ikke var under tretten år.

Selvom Marshall på redaktionerne stadig regnes blandt de privilegerede journalister, så er han ikke ligefrem en vel-renommeret kollega med høj troværdighed. Derfor forsøgte nogle journalister at spørge ham ud. Han blev derved tvungen til at erkende, at han aldrig havde set andre brude end småpigerne og efterhånden blev det mere og mere tvivlsomt, om han overhovedet havde været i Gaza på det tidspunkt. Til sidst hævdede han, at al tvivlen på hans påstand bare var ondskabsfuld islamofobi….
Nu er han gået under jorden, men snesevis af pro-Hamasbloggere tygger* drøv på hans påstand. Alle som vover at kritisere brylluppet udmales som ”islamofober”, ”extremhøjre”, ”Zionister” eller helt enklet ”vanvittige”.

Sådan lykkedes det Marshall på nogle få timer at skabe den illusion, at det var en ”manipuleret”, måske forfalsket nyhed eller i hvert fald noget omdiskuteret og kontroversielt. Eftersom det foregik i Gaza har ingen normale journalister den ringeste mulighed for at undersøge, hvad der er sket.

Resultat: redaktionerne afstår fra at bringe nyheden.

Nu har Marshall gjort sit job og er sikkert blevet vel belønnet. Havde han været en almindelig journalist, var Al-Jazeeras video om brylluppet blevet sømmet i hans karrierekiste.
Men her nedenfor viser det Muslimske Broderskabs egen TV-station samme billede af det hele, som Hamas og Marshall benægter. Forsøm ikke at se slutscenen med den længselsfulde
brud.


*) på svensk er der her et ordspil mellem ”tuggar om” og ”tycker om”, som ikke kan oversättes.

Og videre fra Spydpigens blog 23.8.09: 

AUGUST 23, 2009


Noget om manipulering, forfalskning, infiltration?

Inden for den sidste 1½ måneds tid har en del mennesker været optaget af ordlyden i Lissabon-traktaten, som irlænderne skal stemme om den 2. oktober.
Teksten blev nemlig afsløret som en manipulation af et vigtigt etisk spørgsmål: Mens tidligere traktater godtog alle former for sex,undtagen pædofili, så er denne undtagelse fjernet i Lissabontraktaten, således at pædofili godtages – rimeligvis af hensyn til islam, hvor denne form for sex er værdsat.

Da Hamas her i august holdt et stort massebryllup for 450 par med fotos på internettet af brudgomme og små piger, så måtte man umiddelbart opfatte det som et bevis på islams interesse for umodne mindreårige pigebørn. Fotografierne var rigtige nok og skyldtes journalist Tim Marshall fra Sky News, som overværede festen, men historien til billederne var manipuleret, for ikke at sige falsk. Pigebørnene i brudekjoler var ikke brude. De var bare substitutter for brudene ved at holde brudgommene i hånden under indmarchen. Brudene kom først senere, hedder det.
Og deres alder ved vi intet om. De kan være purunge pigebørn, men vi ved det ikke. Og er det så nu den rigtige version? Var det i virkeligheden en slags ”polterabend”? I islam kan man opleve, at brudgom og brud holder bryllup hver for sig.

Journalist Marshall hævder sin uskyld.

Alle kan tage fejl i den pågående psykologiske krigs forfalskninger og manipulationer. Derfor må vi alle skærpe opmærksomheden og ikke sprede urigtigheder i blind tillid til ellers såkaldte ”sikre kilder”. Kilden bør altid nævnes. Urigtige meddelelser kan gøre mere skade end gavn f.eks. ødelægge en pågående aktion.

At man i høj grad har troet på historien i verdenspressen, er naturligvis klart. Alle ved, at Muhammed er et forbillede for enhver muslim, og at dette forbilledes yndlingshustru Aisha blot var ni år, da det indgåede ægteskab fuldbyrdedes. Mange piger giftes som mindreårige, en del af dem ikke ældre end Aisha.

I sine sexregler nævner Khomeini, hvordan mænd kan have sexuel nydelse af småbørn, helt ned til babyalderen, og fædre, der bortgifter deres døtre tidligt, vil få en plads i himlen!

Kilde:
Her er meddelelse fra journalist Tim Marshall fra Sky News:
http://blogs.news.sky.com/foreignmatters/Post:dcc9d723-8046-4857-b618-5c1135ba6417

(Se tidl. omtale af brylluppet i Gaza her på Spydpigen 8.8.09)