juni 02, 2011

Hvad har de under kjolen?

Anklager erklærer zigøjnerkjole for forbryderværktøj
Den svenske avis Östgötacorren skriver om en episode, som altfor ofte ignoreres i massemedierne, skønt det er en dagligdags begivenhed. Denne gang handlede det om en nævefuld zigøjnere, som kom ind på en benzinstation i Ljungsbro ved Linkøping. En mand i selskabet påkaldte sig kassedamens opmærksomhed ved at spørge hende ud om vinduesviskere.
Samtidigt som kassedamen distraheredes, passede en 22-årig kvinde og en 18-årig mand på at tømme snusskabet: snus til en værdi af 14.000 sv.kr. stoppedes ned i hendes kjole.
Tyveriet opdagedes først, da de var over alle bjerge, men et videokamera havde set dem, og de blev pågrebet. Kvinden forklarede, at hun havde solgt snusen for 700.- kr.
Kammeranklageren, Eva Nemec Nordh, krævede at kjolen blev erklæret for forbryderværktøj og ikke blev udleveret. Kvinden modsatte sig dette og krævede at få kjolen tilbage. Men samme fremgangsmåde er blevet brugt i flere tilfælde, ligesom man har konstateret, at kjolen ofte er syet som en stor pose. Man har også oplevet, at zigøjnere har brugt diskrimineringsombudsmanden til at få erstatning, hvis de er blevet nægtet adgang til en butik.

Et indlæg i en avis, vistnok ovennævnte ”Östgötacorren” fortæller om en episode i Haparanda:
Langkjolet kvinde på ”shoppingrunde”: Om lørdagen grebs en kvinde med stor og lang kjole på OK i Haparanda.
-Meget skal man opleve. Men i al elendighed kan man ikke lade være at trække på smilebåndet, siger en prøvet vagthavende Håkon Ekblom.
Han sigter til hvad der fandtes i kvindens kjole på politistationen: der fandtes 4 ruller WC-papir, tallerkener og bestik samt servietter og krus, kagemix, 2 to-liters saftevand, kaffebrød og kager, et pusselspil og en pakke barberblade, to flasker rengøringsmiddel, 50 dåser snus, to grillbøffer og en minigrill. Alt til en totalværdi af 1.421 sv.kr.  Kvinden var på gennemrejse. Hun forhørtes og blev sluppet fri efter at have erkendt ”shoppingrunden” uden at betale.

Maj 2011


PS  Angående projekter om at integrere zigøjnere i Europas storbyer, herunder København, se Spydpigen
4/3, 5/4 og 23/4 2011