juni 15, 2011

Grækenland må ud af euro-zonen, siger Morten Messerschmidt.


Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, betragter løbet som kørt i Grækenland. Så længe landet er medlem af euro-samarbejdet, vil enhver hjælpepakke falde i et bundløst hul, fordi grækerne ikke selv kan skabe den livsnødvendige økonomiske vækst og arbejde sig ud af krisen.
"Desperationen breder sig i EU, og nu siger selv den tidligere belgiske ministerpræsident Guy Verhofstadt, at flere redningspakker ikke kan løse problemerne i Grækenland. Det viser, at mulighederne reelt er udtømt. Euro-landene burde for længst have indset, at euroen ikke udgør en del af løsningen, men tværtimod årsagen til, at Grækenland er låst fast", siger Morten Messerschmidt.
"Euro-landene forsøger at træde vande, fordi de har hængt hele det europæiske projekt op på euroen. Men hvis den fælles valuta skal reddes på længere sigt, er der ingen vej uden om at udelukke lande i en helt håbløs situation"
"Regningen for de mange udsigtsløse redningsaktioner betales ikke alene af de velstående euro-lande, men først og fremmest af den græske befolkning, som i frustration over manglende fremtidsperspektiver forvandler Athen til noget, der mest af alt minder om en borgerkrig. Alle bliver på den måde tabere", siger Morten Messerschmidt.
"ECB og EU bør i fællesskab udarbejde planer for, hvordan de kriseramte lande kan hjælpes ud af euroen på en seriøs og holdbar måde, som muliggør skabelsen af vækst. Flere redningspakker svarer til at hælde benzin på et bål og fører kun til en yderligere forværrelse af krisen", siger Morten Messerschmidt.


Kilde: Pressemeddelelse fra Bruxelles, onsdag den 15. juni 2011/kaho