marts 02, 2010

Man utestänger folkvalda.

Som lovet tidligere vil jeg her i det svenske valgår bringe nogle gamle artikler om Sveriges
Mangel på Demokrati
Vi har hørt en del om Malmøs socialdemokratiske borgmester Ilmar Reepalu (foto) på dette sidste En stats vigtigste opgave er at beskytte indbyggerne, men i det muhammedanskprægede Malmø foregår der en ren jødeforfølgelse, som borgmesteren åbenbart finder i orden, når bare muselmændene stemmer på ham. Al magt korrumperer.

Nedenstående artikel er fra 10.10.2002 – d.v.s. et par uger efter valget i 2002, hvor det nye parti, Sverigedemokraterne, fik foden indenfor i kommunestyret. Troede man da, men med fix-faxerier søgte de andre partier at holde dem ude. Åh, så demokratisk!


Malmö kommunstyrelse accepterar inte valresultatet
Minskar antalet ledamöter i nämnder för att utestänga Sverigedemokraterna
I går beslutade kommunstyrelsen i Malmö att minska antalet ledamöter i nämnder och styrelser i syfte att hindra Sverigedemokraternas representanter att få det politiskt inflytande de blev berättigade till genom valresultatet. Vänsterpartiets företrädare, som kom med förslaget, har räknat ut att SD utestängs från alla nämnder och styrelser (utom kommunfullmäktige) om antalet ledamöter minskas med ca 33 %. Socialdemokraterna, Folkpartiet och Moderaterna accepterade kommunisternas förslag i ett samråd strax innan kommunstryrelsemötet. Socialdemokraternas stabschef Anders Rubin bekräftar för Sydsvenska Dagbladet i dag att orsaken till den hastigt påkomna åtgärden är att utestänge Sverigedemokraterna.

Att ändra spelreglerna för det kommunala styret direkt efter valet är ett brott mot demokratins spelregler och i överensstämmelse med vad som kan inträffa i kommunistiska, afrikanska och sydamerikanska diktaturer. Att något sådant händer i Sverige visar att vi inte har en riktig demokrati längre. Det kommunistiska Vänsterpartiet och de styrande socialdemokraterna i Malmö har nu visat sitt rätta odemokratiska ansikte.