marts 18, 2010

Konstigt att man i Sverige verkar ha ett slags fobi mot föräldraskapet

Det bliver ofte påpeget, at det autoritære Sverige ikke har forståelse for demokrati, - muligvis et resultat af naboskabet til Sovjet, og hvad dermed følger, samt det langvarige socialdemokratiske styre.

Som nævnt tidligere gælder manglen på demokrati ikke mindst skolen.

Ægteparret Jonas og Tamara Himmelstrand i Uppsala har selv undervist deres nu 11-årige datter fra begyndelsen med kommunens tilladelse. En sådan kan gives efter ansøgning i henhold til gældende lov. I 2008 fik forældrene imidlertid afslag, men vandt ved landsretten, men ved næste retsinstans, kammerretten, vandt kommunen, og regeringen ville ikke tage sagen op. For en ny lov var nemlig på vej! Den vil forbyde hjemmeundervisning, for alle skal være ”ligestillet”. Og skønt den nye lov ikke er vedtaget endnu, så forsøger myndighederne ved manipulation at bruge den før tiden

Ægteparret fik altså afslag, ikke fordi man kunne sætte nogen finger på deres undervisning – tvært imod. Nej, det gælder andre aspekter – ligesom ved tidligere omtalte sag om Dominic fra Gotland.

Forældreparret udtrykker deres undren i avisen ”Världen i dag” 17.3.: - mærkeligt, at man i Sverige synes at have en fobi mod forældrer.