marts 10, 2010

266 skal bort

DF forlanger at regeringen tager initiativ til at afskaffe racisme- og blasfemiparagrafferne Medlem af gruppeledelsen i Dansk Folkeparti, Søren Espersen, forlanger nu, at regeringen inden næste folketingsvalg tager initiativ til at afskaffe racisme- og blasfemiparagrafferne.
Kravet kommer blandt andet som reaktion på, at Det Radikale Venstres næstformand, Zenia Stampe, i weekenden politianmeldte drabschef ved Københavns Politi, Ove Dahl, for at have overtrådt racismeparagraffen ved at have sagt, at ”rumænere er skruppelløse. De slår ihjel for et par hundrede kroner. Det er en helt anden kultur.”

- Denne her sag har klart illustreret, hvor fuldkommen vanvittig racismeparagraffen er. Desværre har vi også før set politikere bruge politianmeldelser til at korrekse andre politikere med – og nu går visse politikere så skridtet videre og begynde at anmelde embedsmænd, når de udtaler sig på en måde, som de ikke er enige i. Det er en uholdbar situation, siger Søren Espersen.

- Tøger Seidenfadens skændige aftale med en saudiarabisk advokat om at undskylde for avisens trykning af Muhammed-tegningerne understreger endvidere behovet for at afskaffe blasfemi-paragraffen. Vi kan ikke i et moderne samfund have en paragraf i lovgivningen, der lægger hindringer i vejen for at udøve religionskritik, siger Søren EspersenSøren Espersen understreger, at afskaffelsen af racisme- og blasfemiparagrafferne er et meget væsentligt krav.

- Hvis regeringen ikke tager det her til efterretning og stiller forslag om afskaffelse af paragrafferne, så må vi tage det op i forbindelse med finanslovsforhandlingerne. Vi vil ikke finde os i, at den almindelige demokratiske debat trædes under fode, fordi borgerne ikke kan give udtryk for det, de har på hjertet: Jeg er sikker på, at der i befolkningen er en bred forståelse for, at vi skal have en nuanceret og fri debat, siger Søren Espersen.- De to paragraffer hører simpelthen ikke hjemme i et demokratisk samfund, og regeringen må til at forstå, at de skal væk nu, slutter Søren Espersen.


Christiansborg, den 10. marts 2010/kkb PRESSEMEDDELELSE fra DF