marts 26, 2010

Ca. 100 social-bedragere opdaget i Slagelse

Formanden for Folketingets Socialudvalg, Martin Henriksen (DF) vil skærpe indsatsen mod socialt bedrageri og beder nu beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) om at sikre, at det netop nedsatte tværministerielle udvalg, der er sat i verden for at finde nye metoder til at opdage socialt bedrageri, inddrager erfaringerne fra bl.a. Slagelse Kommune. Siden Slagelse Kommune i juni 2009 oprettede en kontrolenhed, er cirka 100 sociale bedragere blevet opdaget. Disse mennesker har fået inddraget deres sociale ydelser, men de er ikke blevet politianmeldt.

- Det er naturligvis glædeligt, at indsatsen virker i den forstand, at de uretmæssige ydelser bliver stoppet. Men det skal jo være sådan, at hvis man bevidst snyder og bryder loven, så skal man anmeldes til politiet, og pengene skal tilbagebetales, siger Martin Henriksen, der mener at det tværministerielle udvalg i høj grad skal lægge vægt på de manglende politianmeldelser Martin Henriksen peger på, at socialt bedrageri er en form for kriminalitet, der rammer alle danskere, fordi der ved bedrageriet går penge fra velfærden.

- Derfor vil jeg tage kontakt til beskæftigelsesministeren, så vi forhåbentlig kan sikre, at politianmeldelse af socialt bedrageri i højere grad bliver udbredt. Det skal jo ikke være sådan i forbindelse med socialt bedrageri, at man ikke risikerer andet end at få taget den uretmæssige ydelse fra én, siger Martin Henriksen.

Kilde, pressemeddelelse fra Christiansborg, fredag den 26. marts 2010