september 21, 2015

Paven

Paven har været på Cuba, hvor han er blevet hyldet. selvom katolicismen dèr er noget anderledes end vi kender den i Europa, idet den blev blandet op med religøse forestillinger fra de importerede negerslaver fra Afrika. Nu rejser paven videre til USA for at hilse på Obama, men nogen har smidt grus i maskineriet.

Vatikanet protesterer mod den liste af gæster, som Obama har inviteret til at tage del i pavens besøg i USA . Obama har inviteret en del mennesker, som er direkte modstandere af den katolske kirke. Selvom paven er meget tolerant udtrykker Vatikanet sin misbilligelse med hvad den opfatter som taktløs gestus.
I en bemærkelsesværdig opvisning af politisk uforskammethed opfordrer Det hvide hus en række personer - som officielt "rækker fingeren"* af den katolske lære - til at være med til
modtagelsen af paven, bl.a. en religiøs kvinde (en nonne eller diakonisse (?), som går ind for fri-abort, en trans-kvinde samt den første åbne homosexuelle episcopal-biskop sammen med mindst to katolske homosex-aktivister. og lignende.
Efter at Nyhedsbureauet Breitbart har offentliggjort den upassende sammensætning af Obamas
gæsteliste har Pavestolen reageret  ved at udtrykke sin misbilligelse og meddele sin uro over at billeder af paven sammen med disse gæster ved modtagelsesceremonien kunde mistolkes.

Selvfølgelig trænger katolicismen som alt andet til reel kritik og indsats (bl.a. ang. kordrengene!!),
men er stedet det rette? Amerika og Obama er ikke for kønne moralsk set.

Er Obama ude på at score points blandt sine frænder?


*) række fingeren, give fingeren "fuck-finger" - et årtusindgammelt udtryk for hån og foragt, som er meget moderne blandt pøbel.  Se på internettet.