september 25, 2015

Gik i døden i Mekka

De svenske TV nyheder er gennemgående håbløse, forsinkede og yderst tyndbenede. Befolkningen skal ikke vide noget. Så meget mere overraskende var det, at SVT var hurtige med meddelelsen om de mange ulykkelige mennesker, der blev trampet til døde i islams helligste by Mekka, hvor kun Allah hersker.
(Var Svt måske allerede på stedet for at lave en ny propagandafilm om den fredelige religion?).  Sådan ulykke var ikke første gang. År 2006 blev 364 pilgrimme trampet ihjel ved festen. Og i 1990 blev 1.426 muhammedanere knust i trængslen i tunlen, der fører frem til festpladsen.
I år skal 2-3 millioner pilgrimme have fundet vej til Mekka, hvoraf halvanden million muslimer fra udlandet. Inden festen begyndte, styrterde en kæmpekran ned i Mekkas store moske som et ondt varsel for arrangementet: 107 døde og 238 sårede.

Da nu et af festens højdepunkter, den symbolske stening af Satan, gik løs i morgenstunden, blev trængslen så voldsom, at hundrevis af muslimer blev ofre, trampet ihjel, knust og kvalt under millioner af fødder: 717 døde og andre 800 sårede.
Opbudet af hjælp var godt nok imponerende. 4000 mennesker og 220 ambulancer gjorde hvad de kunde....  Men penge alene duer ikke. Der kræves tænken og planlægning...

Saudiarabien undskylder sig nu  med, at pilgrimmene er udisciplinerede. "Hvis de havde fulgt instruktionerne, så var det ikke sket". Jamen, folkemængder i millionklassen er svære at håndtere, og sagen bliver ikke bedre af, at mange pilgrimme er analfabeter og kan ikke læse oplysninger og instruktioner.
Den saudiske arveprins Mohammed bin Nayef, som er øverste chef for pilgrimsfesten kræver undersøgelse, og resultatet vil blive forelagt Saudiarabiens kong Salman, som "vil tage de nødvendige skridt".

Regeringen i Riad har spenderet milliarder af penge for at arrangere alt på bedste måde og har været rævestolte af deres kæmpe by af moderner veludrustede telte, som skulde være bolig - ikke for deres krigsramte muslimske brødre og søstre fra Syrien - men for 2-3-4- millioner pilgrimme.

Iran havde imidlertid påpeget tekniske mangler ved festpladsen.....

Kilde: det italienske nyhedsbureau "agi" vi den italienskr blog "Lisistrata"