september 20, 2015

Den agtværdige DR


Hvilken himmelråbende forskel mellem to foretagender, som på den selvsamme dag kappes om at hjælpe nogle "mennesker i nød". Desværre er de fleste af os, der opfordres til at give en skilling, nok komplet ligeglade med hvem der indsamler hvad og til hvem? det gælder nok mest at berolige en indre (noget påtvungen) følelse af at være nogen noget skyldig. Som når man går forbi en på gaden, der sælger de hjemløses blad. Det ligger i vor opdragelse, hvad enten vi tror på Vorherre eller ikke.
Den ene af de to "godhjertede" indsamlere har alverdens penge til rådighed og tager sigte på at få endnu flere. De arrangere festforestilling for masserne med kendte navne, påtrængende tøjlesløs musik og halløj, kamufleret politisk propaganda etc. De kalkulerer med, at hvis indsamlingen resulterer i 100.000.000 - hundredmillioner - kroner, så bliver der 87 kr. - sølle syvogfirsindstyve kr. - direkte til nødhjælpen! Alt det andet - 99 milllioner og 999 tusinde og 913 kroner - ender andetsteds, i den udvalgte skare omkring vor politiserende DR (?).

Den anden indsamler, Frelsens Hær,  knokler arbejdsomt løs i stræben efter ærlig godhjertethed. Dagen i dag var deres dag, bestemt og aftalt for ni måneder siden, men DR var ganske respektløs, hvad andres aftaler gik ud på. Frelsens Hær var dem for grå og hverdagsagtig, bare for danskere, for jævne folk og arbejdsløse. DR skubbede Frelsens Hær til side - ud i kulissen - og overtog scenen.