september 18, 2015



Søren Krarup, tidligere medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, kritiserer nu partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, efter han i går meddelte, at partiet er parat til at indgå et nationalt kompromis om at tage imod flere flygtninge. Men at det skal ske på den klare betingelse, at de indlogeres på statscentre og rejser hjem igen, når de kan. Du kan se Kristian Thulesen Dahl udmelding i videoen øverst i artiklen.
Søren Krarup er rystet over Thulesen Dahls udmelding. 
(Spydpige: Det har han sandelig grund til!)


- Det er frygteligt letsindige ord, der kommer fra Thulesen Dahl. Det er naivt at tro, at man kan holde asylansøgere i statscentre, siger Søren Krarup til TV 2.
Ifølge Krarup er der nemlig ingen klare udsigter for, hvornår der er ro i de konfliktramte områder, således at man kan sende flygtningene tilbage. 


- Nu skal Kristian Thulesen Dahl holdes på sporet, siger Krarup. 
I de lokale kredse er man enig i, at formanden anvender en mildere retorik, men man anerkender samtidig, at det er en særlig situation. 


- Det er en nødvendighed, at Danmark modtager flere flygtninge, sådan som situationen er nu, men vi er nødt til at sige, at vi ser dem, der kommer hertil som flygtninge, og at det bliver et tilbud om et integrationsprogram, siger Lone Langballe, der er regionrådsmedlem i Viborg. 
Islamkritiker: Dansk Folkeparti svigter Danmark
Den tidligere formand for Trykkefrihedsselskabet og islamkritiker, Lars Hedegård, mener, at Kristian Thulesen Dahl har svigtet Danmark. Selv var Lars Hedegaard medlem af Dansk Folkeparti i sidste halvdel af nullerne indtil han meldte sig ud. Han mener, at Dansk Folkeparti har svigtet de folk, der har stemt på partiet ved folketingsvalget, og misbrugt de 37 mandater, som partiet har opnået.
- Kristian Thulesen Dahl har slet ikke forstået, hvad det går ud på. Han fremstår dummere, end jeg tror, at han er. Det hænger ikke sammen at foreslå, at flygtninge skal interneres, hvorefter de kan sendes retur, når de fred i deres land. Der er lange udsigter til fred i Mellemøsten og Afrika, siger Lars Hedegaard til TV 2.
På facebook skrev Hedegaard i går "Vi er alene og må selv tage kampen. Vi er alene og må selv tage kampen.
Dansk Folkepartis udspil om flere flygtninge viser, at partiledelsen enten ikke aner, hvad islam går ud på, eller vælger at lukke øjnene for det...Dansk Folkeparti er ikke dansk og giver ikke fem flade øre for folket.". Du kan se hele opdateringen her:
En kommentar der gav anledning til, at flere frustrerede borgere kunne udtrykke deres utilfredshed med Dansk Folkeparti.

Svend Andersen skrev i kommentarfeltet under Lars Hedegaards opdatering på facebook:
- DF-toppen er gået i panik, eller også har de roterende fis i kasketten. Sørgeligt. 
Kjeld Davidsen skrev:
- Jeg må desværre give dig 100% ret, Lars. Det er trist og DYBT frustrerende!
Freddie H. Madsen skrev: 
- Du har ret Lars dansk Folkeparti er utroværdig, de blæser på vælgerne når de har fået deres stemme.
Rachel Adelberg Johansen skrev:
- Jeg må spørge Dansk Folkepartis top til weekendens årsmøde om, hvad der er kommet til dem. Jeg er overbevist om, at DFs bagland ligesom jeg ønsker, at syriske flygtninge og folkevandringsflodbølgen fra Afrika og Mellemøsten skal hjælpes i deres egen kulturkreds. Det skal Vesterlandet ingensinde lægge territorium til.
Selvom flere tusinde indvandrere er strømmet over den danske grænse siden den 6. september, så mener Lars Hedegaard ikke, at den akutte situation bør føre til, at man tager flere flygtninge – heller ikke midlertidigt.
- Flygtningestrømmen holder ikke op. I det øjeblik Europa viser, at de er villige til at tage dem ind i landene, så sidder der millioner og atter af millioner, siger Lars Hedegaard og fortsætter.
- Det er et brud på et stort dige, hvor vandet er begyndt at drive ind, og til sidst bryder det hele sammen.
Læser: DF har svigtet totalt
Også Ekstra Bladets læsere på Nationen har moret sig over, hvor meget vælgerne har fået for DF's 37 mandater.
Jacob B skrev:
- Man vinder et valg yderst knebent, båret af DF's stemmer, og en enkelt meningsmåling som viser en anden mening, og man stikker alt hvad man har lovet under valgkampen op. Dansk politik er en joke.
P.M skrev:
- Løkke er og bliver en snake, nu har han endnu engang vist det. Men det skuffer mig FÆLT at DF lader ham gøre det .... mistillidsvotum NU!
Og læseren Dareios:
- DF har svigtet totalt.
Regeringen klar til at modtage 1000 flygtninge ekstra
Torsdag meddelte statsminister Lars Løkke Rasmussen, at regeringen er klar til at hjælpe nærområderne med 250 millioner kroner.
Dansk Folkeparti støtter regeringens ønske om at hjælpe nærområderne med 250 millioner kroner, men udlændingeordfører Martin Henriksen slår fast, at partiet ikke ønsker, at Danmark skal modtage yderligere 1000 flygtninge – medmindre det sikres, at de sendes hjem igen senere. Noget, som regeringen ikke lægger op til.
- Hjælpen til nærområderne lyder fornuftigt. I forhold til det her med at modtage 1000 kvoteflygtninge, der har vi sagt inde på mødet, at det, synes vi, er en dårlig idé. Fordi der ligger det i det, at de kommer til Danmark og skal integreres, og de skal ud i kommunerne, som i forvejen er presset, siger Martin Henriksen til TV 2 og fortsætter:
- Hvis man overhovedet skal bevæge sig ud i det her, så skal man sige, at de ikke skal integreres i Danmark, de skal være her midlertidigt, og så skal de hjem igen, men det er jo desværre ikke det, regeringen lægger op til, siger Martin Henriksen. 
Dansk Folkepartis indfødsretsordfører Christian Langballe bakker, sammen med DF-regionrådsmedlemmerne Peter Sørensen fra Thisted, Kristoffer Hjort Storm fra Aalborg og lokalformand i Albertslund Nicolai Larsen, ikke op om Lars Løkke Rasmussens udmelding om at modtage 1000 ekstra flygtninge.
- Vi vil påvirke, så meget vi kan. Vi sidder midt i forhandlingerne lige nu, siger Christian Langballe.