september 03, 2015

Ansvarsløse, men brovtende politikere


Sveriges forhenværende statsminister, Fredrik Reinfeldt, har på uforskammet vis angrebet mig ganske almindelige vælger i den svenske vælgerskare, fordi jeg har stemt på et parti i Sverige, som fuldt ud var lovligt opstille til valg, men som Reinfeldt tydelignok ikke forstod og derfor ikke brød sig om, men helt udemokratisk bekrigede og rakkede ned!

Jeg havde ellers et øjeblik haft tiltro til ham engang. Det var i 2004.

Året før gik det op for folk i Smålands skove, at indvandrere ikke bare var "venner, vi endnu ikke kendte". En af de første ensomt-boende landboere, der blev myrdet af en sådan "ven", boede netop her i mit sogn. Yngve var kendt som en venlig sjæl, der passede sin dont og sit beskedne landbrug og sørgede godhjertet for, at kanoturisterne ned ad Lagan-åen kunde hygge sig med bål af birkekævler i de lyse sommeraftener. Han kunde ikke i sin vildeste fantasi forestille sig, at de 3-4 fremmede mænd, der købte mælk, var ude på at undersøge mulighed for røveri. De kom igen aftenen derpå "for at købe mælk". De overfaldt ham. De krævede penge. Han havde ingen. De mishandlede ham, surrede ham fast til en stol, tapede munden til, så han langsomt kvaltes.

Andre led lignende skæbne. En kuldebølge af angst strøg gennem skovene. Folk blev oprørt. Mange havde jagtgevær. Man talte med politiet. Måtte man forsvare sig?  Nej! Ikke engang true nogen bort med bøssen!
Men sådan kunde man jo ikke ha' det. Man samlede underskrifter imod volden. Man vilde have hjælp og tryghed. Statens forpligtelse! Man bad justitsminister Bodström om hjælp, om at komme ned til Småland.... Nej, han havde ikke tid, han skulde til fodbold....

Så var det, at den mindre kendte politiker, Fredrik Reinfeldt så sin chance, sin politiske mulighed....  Han kom til skovens bekymrede beboere i "glesbygden" Hinneryd, lyttede og talte, - og håb tændtes blandt de bekymrede.
Nu indså Bodstrøm sin fejltagelse. Underskriftindsamlingen var steget til omkring 11.000 navne. Allarmerende  tal for det tyndt beboede område! Bodstrøm skyndte sig ned til Markaryd. Han havde sin lille datter med. Et ofte benyttet trick hos politikere for at skabe billig goodwill !


Det er tolv år siden, at Yngve blev myrdet. Forholdene, usikkerheden, den latente angst er ikke blevet bedre. Og nu sjofler Reinfeldt mig og alle andre vælgere, som har tilladt sig at stemme på det eneste parti i Sverige, som ser og forstår de frygtelige konsekvenser af invasionen og den uduelige politik. Den ødelægger land og rige og vil skade vore efterkommere.

Reinfeldt, Du var ikke statsministerembedet værdig, og har nu tilmed vist dig som en dårlig taber. Dit eftermæle er latterlig, skuffet fornærmethed og utidige angreb på en stor del af befolkningen, som vidste bedre.