september 30, 2006

Vittevit

Grafikeren Mikael Witte har givet Danmark en skolebog, som skal fortælle eleverne om alt det herlige, vi har fået fra udlandet i tidens løb. ”Gavebogen” skal efter eget udsagn ”være med til at mildne tonen i debatten om de fremmede”. Den skulle den byzantinske kejser have læst…

Mikael Witte går ind for socialisme, multikultur og multietnicitet, og dyrker den røde fløjs sædvanlige ræsonnement: alle mennesker i verden er oprindelig indvandrere! ”Alle mennesker er født frie og lige i værdighed og rettigheder”, betoner han, men understreger samtidigt, at vi ikke skal ”lade de døde hvile, derfor skal vi lære af rædslerne. Vi må aldrig lade forbrydelserne gå i glemmebogen…”

Det gælder vel også islams rædsler, eller...? Eller skal vi acceptere dem og underkaste os?

Mikael Witte satte Danmarks svineproduktion på den anden ende med sine plakater i slutningen af 70´erne: ”Danske svin er sunde - de strutter af penicillin”. En indsats af ren dyrevenlighed, naturligvis. Kan Witte ikke aktivisere landets muhammedanere til at slå et slag for, at svinene kan få det bedre, og søerne ikke spærres ind mellem stålstænger? Eller svarer søernes fastlåste situation til de fremmedes dyrevenlighed? og på en måde også til de muslimske kvinders? Kan Wittes grisevenlighed ikke sörge for, at sparegrise, karsegrise og eventyr om de tre små grise ikke bandlyses og lægges for had i Europas lande af de fremmede?

Witte kæmpede jo for ytringsfriheden dengang med svineplakaterne og diverse satirisk halløj med statens myndigheder i 70´erne og 80´erne. Men ytringsfriheden er måske blevet ensrettet i hans bevidsthed, ligesom hos mange andre socialister.
(Dansk Folkeblad nr.4 2006, har en artikel om Witte. Ikke online endnu)