september 25, 2006

Islams tilbøjelighed til vold

”Der har rejst sig voldsomme muslimske protester mod sammenkoplingen af islam og vold!”, skrev Mats Tunehag i avisen ”Världen i dag” 25/9. ”Muslimverdens reaktion på pavens udtalelse om islam og jihad er afslørende og absurde. Man hævder, at islam er en fredens religion og svarer samtidigt med vold og trusler. Muslimerne kræver, at paven beder om undskyldning, ellers bliver der jihad! En nonne er blevet myrdet - er det sådan man holder dialog?

Man kan ikke bare klandre et fåtal extremister. Det handler om en systemfejl i islam. Listen over lande med ingen eller ringe religionsfrihed, ytringsfrihed, pressefrihed og politisk frihed, domineres af lande, hvor islam har indflydelse!” -

”Om muslimer mener, at islam er fredelig, burde man erkende Israels ret til at existere, tage afstand fra Hamas og Hizbollah, holde op med at forfølge kristne, erkende og bekæmpe folkemordet i Sudan, tage en ærlig debat om profeten Muhammeds indstilling til jihad og holde op med trusler og vold mod anderledes tænkende.”