december 16, 2009

Uacceptabelt at folkevalgte forbydes adgang til COP-15-plenar

Under FN´s klimakonference afholdes der en plenar for nogle af deltagerne. Men i modsætning til de fleste andre plenarer, udmærker denne sig ved at sætte de folkevalgte udenfor døren. Det får nu Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet til at rette henvendelse til FN. ”Det er fuldstændig vanvittigt, at man på denne måde forbyder folkevalgte adgang til plenaren.

Hvor er vores demokrati henne, hvis folkevalgte ikke kan få lov til at deltage i den demokratiske proces,” siger Anna Rosbach Andersen”Der begynder at tegne sig et mønster: Først har man fra FNs side nægtet at høre på forskere med kritiske synspunkter; og nu begrænser man så mere og mere de folkevalgtes mulighed for at deltage.”

”Lagt sammen med det kaos der har præget denne konference indtil videre, synes jeg ærlig talt at det begynder at skade FNs troværdighed, og det vil jeg nu have FN til at tage stilling til,” siger Anna Rosbach Andersen. Anna Rosbach Andersen er medlem af Parlamentets Miljøudvalg og den officielle delegation til COP15.


Kilde: Pressemeddelelse fra DF onsdag den 16. december 2009/kh