december 30, 2009

Jonas´s historie

Det svenske Aftonbladet undersøgte ikke historien om de fem ”teenager-drenge” fra Afghanistan, der dumpedes af en containerlastbil i Smålandsskoven uden for Sävsjö. Aftonbladet løb med en halv vind i blåøjet tro på en præst.

Men det viste sig, at drengene var blevet taget på Stockholmstogets 1. klasse uden billet og derfor af personalet var blevet sat af i Sävsjö, hvor ”Församlingens pastor Jonas Nyström” tog sig af dem. På tale om denne afsløring undskyldte præsten sig med sprogvanskeligheder og mangel på tolk.

Hvordan har pastor Nyström det nu? Mon ikke, han føler sig lidt dum ved bare at have viderebragt snak uden grundlæggende kendskab til emnet, han blandede sig i.

Jeg har som kvinde rejst alene i lande, hvor jeg hverken kunne landets sprog eller finde et menneske med en sproglig fællesnævner. Så må man helt enkelt tale med arme og ben og øjne eller man tegner – ligegyldigt hvor primitivt det er. Alle kan tegne en containerbil og et tog etc.


Historien er dum fra ende til anden, og bliver ikke bedre af, at man af Aftenpostens artikel må tro, at ”Församlingens pastor” i Sävsjö må være fra Svenska Folkkyrkan. Det viser sig nu på Gula Sidorna, at Höglandskyrkan og pastor Nyström er fra Baptistmenigheden!


Jeg vil meget anbefale pastoren og andre godtroende Sävsjöboere at sætte sig grundigt ind i den fundamentale baggrund for al islamisk gøren og laden i Europa, inden de åbner munden.