december 27, 2009

DR lyver

Politikens artikel 22.12.09 om vore upålidelige massemedier, ikke minddst DR, fik mig til at kikke tilbage, hvor jeg fandt flere udmærkede artikler om DR.
Her er en fra tidsskriftet AKTION 1980, nr. 3. Den er altså 29 år gammel:


DR lyver
Danmarks Radios monopol skal brydes. Det er nødvendigt, hvis det danske folkestyre skal bevares. Det skriver filminstruktøren Knud Leif Thomsen i JyllandsPosten – og det er sandt !

DR er ikke ”Danmarks Radio”, men et socialistisk propagandaapparat, der tjener de sam- fundsnedbrydende kræfter på venstrefløjen. Uafladeligt hetzer man mod industrien og forretningslivet – mod de driftige mennesker, der har opbygget vor velfærdsstat Danmark.
Lad os se det i øjnene: det er ikke arbejderne som LO forsøger at bilde os ind! –
Det er enkeltpersoner, individualister med energi, vidsyn og fantasi. Ofte mennesker der er begyndt fra bunden og har arbejdet sig op til toppen.
Hvis LO havde ret, så var det disse mennesker, som i dag stod i kø på arbejdsformidlingerne – ikke 125.000 lønmodtagere.
Hvis LO havde ret, så ville de socialistisk styrede lande kunne tjene os som forbilleder – ikke som afskrækkende exempler. Deres økonomi er katastrofal. I østlandene står man i kø selv for en rulle toiletpapir (for tiden ikke til at opdrive i Sovjet-Tyskland) og man priser sig lykkelig, hvis man kan få tag i en pakning til sin dryppende vandhane.
De har det hundredfold værre end vi – og må ovenikøbet døje den tort, at de er tvunget til at holde mund.
Vi kan dog brokke os. Endnu! –

Nej – vi skal have kommercielt TV og frie, private radiostationer, så andre end LO og socialdemokrtaiet kan komme til orde i vort land.

DR påstår, at TV- og radiostationer ikke kan leve af reklamer.
Det er det rene vrøvl!

Alene i Boston-området i USA (nogenlunde svarende til Storkøbenhavn) er der 7 lokale radiostationer og 4 TV-stationer. En af dem – Kanal 2 WGBH – har overhovedet ingen reklamer, men lever af frivillige bidrag fra mennesker, der betaler 60 dollars per husstand udelukkende for at se/høre lødige film, klassisk musik, foredrag, teater og liberale, kommenterende indslag i det politiske liv.
MIT, Massachusetts Institute of Technology, er beregnet på studerende – hvilket også gælder Boston Universitets station – begge sender musik, underholdning og - - - -reklamer, der betaler det hele. Licens? Naturligvis ikke!

Den sorte bydel Roxbury . ca. 20.000 mennesker – har sin egen TV og FM-station, som døgnet rundt sender musik, nyheder og underholdning – plus supermarkeds-tilbud! Den hedder ganske pudsigt WILD. Man har endnu ikke kabel-tv, men klarer sig fint med lokale reportager fremstillet af lokale folk, der dækker alle begivenheder af interesse for netop de mennesker, der bor her.

Lad os se i øjnene, at reklame-TV kan være en plage. Når det fremstilles smagløst og dårligt. Det kan heller ikke fungere økonomisk, hvis man – som dansk TV skal have 500 (!) journalister på lønningslisten – men så ringe, enøjet og talentløst som dansk TV, det går ikke – så siger nemlig både seere og annoncører stop.

Manglende kvalitet kan man – på socialistisk vis – erstatte med monopol. Men – folk bliver sure af det!