juni 23, 2015Kristian Thulesen Dahls ugebrev: 741.173 gange tak!


- mandag den 22. juni 2015

741.173 gange tak!

Valgaftenen torsdag den 18. juni 2015 vil gå over i historien som en af de største begivenheder i Dansk Folkepartis historie. På forhånd havde alle spået et tæt valg - et af de mest spændende nogensinde - og det blev det også!

Som resultaterne tikkede ind stod det mere og mere klart, at Dansk Folkeparti ville få et forrygende valg. Det bedste folketingsvalg i partiets snart tyve-årige levetid. Men hvor godt ville det blive? Ville vi også få et regeringsskifte? Svarene på de spørgsmål trak ud. Mon ikke mange sad oppe til de små timer for at få det hele med? Jeg tror det. Det var simpelthen for spændende og for utroligt det, som fandt sted den aften. På valgaftenen spøgte jeg lidt med, at det hele nok var en drøm og at jeg snart ville vågne og opdage, at der var tre dage tilbage af valgkampen. For sådan føltes det rent faktisk.

Men det var ikke nogen drøm! Det var 741.173 danskere, som havde valgt at sætte deres kryds ud for Dansk Folkeparti. Det var 741.173 personer, som havde besluttet sig for at vise os den store tillid at stemme på os. Det er jeg og resten af partiet dybt taknemmelige over, og vi vil arbejde stenhårdt og gøre vores yderste for at vise os danskernes tillid værdig.

Jeg vil også her benytte lejligheden til at sige tusind tak til alle dem, som har arbejdet for og støttet Dansk Folkeparti i valgkampen. Vi har ført en rigtig god valgkamp, og det skyldes selvfølgelig de mange, mange mennesker, som har brugt tid og kræfter på at give en hånd med under valgkampen. De fleste har brugt af deres fritid eller taget fri fra arbejde for at hjælpe til. Mange har taget diskussionen på gågaden – andre lavet kaffe til dem, der stod på gågaden. Mange har delt brochurer ud – hængt plakater op – opfordret naboen til at stemme DF. For alle bidrag – store som små – skal der lyde en kæmpe tak. ALLE bidrag har medvirket til den fremgang, vi oplevede i torsdags.

Det fantastiske valgresultat er nemlig ikke en håndfuld personers fortjeneste. Det er virkelig mange gode menneskers fortjeneste! Vi kunne ikke have gjort det uden hinanden!

Hvad skal der så ske nu? Hvad skal DF efter et valg med flertal til den såkaldte blå blok?

Det spørgsmål har jeg fået en del gange siden torsdag og svaret er det samme, som det var før valget. Vi skal selvfølgelig placere os lige der, hvor vi får mest muligt af vores politik igennem. For det er det, som politik bør handle om. Vi vil nemlig give vores vælgere mest politisk valuta for deres stemmer.

Hvem husker ikke SF efter valget i 2011? SF ville for enhver pris i regering. Gik målrettet efter ministerposter. Det lykkedes for SF, men den politiske pris var høj. I vælgernes øjne havde SF solgt ud af politikken for at komme i regering. Målet var blevet at komme i regering – politikken mere underordnet – og det straffede danskerne naturligt nok. Vi gør det lige omvendt. Målet er den politiske indflydelse – regeringsdeltagelse er kun et middel, som skal tages i brug, hvis det giver mere politisk indflydelse!

Status er derfor lige nu, at der venter lange og svære forhandlinger. Det er helt naturligt. For selv om vi er fire partier, der peger på den samme statsminister, så er vi også fire forskellige partier. Derfor skal og må forhandlingerne tage den tid, som de tager. Ved valget i 2011 gik der 18 dage fra valget og til, at en ny regering var dannet. I 2007 og 2005 gik der ti dage.

Så kære alle, hav tålmodighed! For selvom vi ønsker fremdrift – at danskerne kan se, at tingene flytter sig - er det vigtigt at gøre tingene ordentlig. Vi skal være grundige, så vi sikrer, at vi får gennemført så mange af de ting, som vi gik til valg på, som overhovedet muligt.

Vi knokler morgen, middag, aften. Og det gør vi gerne. Det gør vi nemlig i respekt for de 741.173 danskere, som valgte at støtte os i torsdags!

Med venlig hilsen

Kristian Thulesen Dahl