juni 20, 2015

Kirkesex


  Kirkesex
                                            Kirken med regnbueflaget

Uden for Skt. Johanneskirken i Gøteborg er der hejst et stolt homosex-flag. Kirken har i forbindelse med West Pride-festivalen taget stilling til alles ligeværdighed. 

- ved at hejse flaget viser vi, at vi støtter alle udsatte mennesker i samfundet og peger på en ligeværdighed for os alle, siger Lotta Fransson, som er diakon ved kirken.

I denne uge løber pridefestivalen af stablen i Gøteborg. Der er mange, som engagerer sig for, at alle skal have lov at være som de vil og elske den, de vil. 
Skt. Johanneskirken har valgt at tage stilling ved at hejse regnbueflaget. Lotta Fransson er diakon ved kirken og har været med i arbejdsgruppen "Kirken på West pride", hvor forskellige organisationer og forsamlinger arbejder sammen.

- Ved at hejse flaget viser vi, at vi støtter alle udsatte mennesker i samfundet og peger på en ligværdighed for os alle, siger Fransson.

Andre aktiviteter, som berører emnet
Skt. Johanneskirken er en del af Gøteborgs kirklige stadsmission, som hjælper hjemløse og fattige. Ud over gudstjeneste har de også en række forskellige aktiviteter og fredag skal de anordne en quiz i pridefestivalens navn.

- Vi laver en quiz med spørgsmål inden for "al slags sex", siger Fransson.
Gøteborgs kirkelige stadsmission vil også selv tage del i pride-paraden og planerer fortsat at tage stilling for alles ligeværdighed i og med pride-ugen i Gøteborg, kaldet West pride.


Positive reaktioner
Det farveglade flag har vajet uden for kirken i snart en uge, og reaktionerne fra almenheden har været positive, i henhold til Fransson

Tidligere har andre kirker vakt opmærksomhed på grund af deres initiativ for "al slags sex". Sidst var det den svenske kirke i Ørebro som hyldedes for at rulle en regnbueløber ud frem til alteret.
 Irena Pozar
irena.pozar@expressen.se  11. juni 2015