juni 07, 2015

Helledusseda for en pinlig løgn


Dette indlæg er tyvstjålet fra Uriasposten:   http://www.uriasposten.net/archives/66615/trackback
for yderligere spredning

2. juni 2015

Nær familie (’05): Hun var glødende kommunist – Helle Thorning (’15): “Nej, jeg var ikke kommunist”
“Jeg har mange af de samme værdier den dag i dag”, fortalte statsminister Helle Thorning-Schmidt i portrætudsendelsen Det politiske menneske, genudsendt på DR2 onsdag aften, som en del af valgdækningen. 1980’erne var en tid hvor man tog stilling, lød det eufemisk, hvorefter hun direkte afviser Nynne Bjerre Christensens spørgsmål med ordene: “Nej, jeg var ikke kommunist”, og væver videre om sin postulerede anti-kommunisme.
Hun stresses dog synligt over spørgsmålet, og forsvaret minder lidt om Bjarne Riis’ svar, da han blev spurgt om han havde taget doping: “Jeg er aldrig testet positivt”. På Thorning’sk: ‘Jeg var ikke medlem af et parti’. Herunder lidt fra en klumme på MX af Jan Christensen om samme emne – Lyver Thorning om kommunist-fortid?
“Man har imidlertid kunnet konstatere, at de altovervejende venstreorienterede medier her i landet har udvist en meget lille interesse for netop dette aspekt af statsministerens fortid. Måske skyldes dette forhold, at det i de kredse ofte anses for at være karrierefremmende og ikke -hæmmende, hvis man tidligere har befundet sig på den yderste venstrefløj.
På den baggrund ville jeg da heller ikke have skrevet så meget som en linje mere om emnet, hvis ikke jeg var blevet gjort opmærksom på, at Thorning-Schmidt i programmet, Det Politiske Menneske, på DR2 kategorisk benægtede på noget tidspunkt overhovedet at have været kommunist:
Nej, jeg var ikke kommunist. Jeg kendte folk, der var det, og jeg kan huske, at jeg – sådan lidt med en ung piges naivitet/klarsyn – spurgte dem: Hvis det er så godt med det kommunisme, hvorfor har man så brug for at sætte mure op, så man ikke kan komme ud, af f.eks. Berlin dengang. Jeg forstod det simpelthen ikke.
Det var interessant, tænkte jeg, for man kan jo ikke på én og samme tid have været glødende kommunist, som Fyens Stiftstidende kaldte hende i en artikel i 2005, og slet ikke kommunist. Jeg skrev derfor til den ene af de to journalister, der forfattede artiklen, for at opklare mysteriet.

Nedenfor følger hendes svar:
Jeg må indrømme, at jeg simpelthen ikke kan huske det – det er trods alt ti år siden! Nu har jeg fundet artiklen frem, og det eneste, jeg kan huske, er, at vi havde en lang snak med både hendes far og hendes ven Morten Asbjørn, og jeg tror, det var en af dem, som nævnte det. Eller også var det hendes søster – hende snakkede vi også med.
Påstanden om, at Thorning-Schmidt var glødende kommunist, stammer altså efter alt at dømme enten fra hendes – nu afdøde – far, søster eller nære ven. Man kan dermed ikke ligefrem påstå, det var en person med onde hensigter, der fremsatte den, ej heller, at vedkommende ikke vidste, hvad han eller hun talte om. Thorning-Schmidt har heller ikke efterfølgende bedt om en berigtigelse eller et dementi…”
(Land og Folk, off. organ for Danmarks Kommunistiske Parti, en avis HTS abonnerede på; DGB180 grader)
“Havde Lars Løkke Rasmussen været nationalsocialist i sine unge år, så havde det været alment kendt, og der ville ikke gå en uge uden en redaktionel artikel eller et læserbrev væltede rundt i tunge associationer.” (Uriasposten, 20. maj 2010)
Oploadet Kl. 11:09 af Kim Møller — Direkte link — 15 kommentarer
Arkiveret under:
The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/66615/trackback