juni 09, 2015

Grænsekontrol sund fornuft


Der er næppe to meninger om, at det er en uhyre spændende valgkamp, vi er i gang med. Politiske forslag kommer på bordet og debatterne er skarpe. Det er helt, som det skal være.

I går aftes fremlagde vi et økonomisk udspil. I udspillet anviser vi, hvordan vi kan finde næsten 64 milliarder kroner, som kan bruges på velfærd og vækstfremmende ting frem mod 2020. Blandt andet foreslår vi, at der bruges 25 milliarder på sundheds- og ældreområdet. De mange penge finder vi ved at ændre markant på den førte asylpolitik, ved at justere udviklingsbistanden og endeligt ved at fastholde selskabsskatten på det nuværende niveau, efter den er blevet sat ned to gange indenfor de seneste år.

Valgkampen giver mange muligheder for at tale med danskerne om vores politik. I dag skal jeg til Esbjerg med vores store turné rundt i landet. Jeg glæder mig! Jeg har allerede besøgt bl.a. Odense, Vejle, Holstebro, Kolding og Høje-Taastrup. Alle steder, hvor vi kommer, giver det anledning til gode debatter. Folk er glade og optimistiske. Der er meget at glæde sig over, når demokratiet i Danmark folder sig ud!

Efter besøget i Esbjerg skal jeg til DFs Grænsedag på Hotel Tønderhus og efterfølgende på DFs grænsestation ved Sæd. Her mødes jeg med blandt andre Pia Kjærsgaard, Peter Skaarup og Morten Messerschmidt, og vi skal slå et slag for grænsekontrollen.

Det er nemlig sådan, at Dansk Folkeparti faktisk er det eneste parti, som går ind for en styrket og effektiv grænsekontrol. Det er nok derfor, at de andre partier har gjort deres bedste for at holde den debat ude af valgkampen. For de ved godt, at mange danskere efterspørger netop dette. Så sent som i februar viste en måling for Epinion, at 61 procent af danskerne mener, at der er behov for permanent grænsekontrol. Den måling kom ikke bag på os!

Der er ikke den mindste tvivl om, at EUs åbne grænser har betydet, at for eksempel narko-, våben- og menneskesmuglere har fået alt for frit spil. Det vil Dansk Folkeparti gøre noget ved!

Vi ser også, at udviste kriminelle i stor stil vender tilbage til Danmark og det skal vi ganske enkelt ikke acceptere. I starten af året viste TV2 en dokumentar med eksempler på, hvordan udlændinge trods udvisning bare tog tilbage til Danmark. Ja, endda blot få timer efter udvisningen! En udvist mand sagde: ”Jeg kan gøre lige, hvad jeg vil. Ingen skal stoppe mig”. Et provokerende udsagn, der sådan set bare understreger, at vi skal have en bedre kontrol.

Forudsigeligt nok vil de fleste partier tale om, at de da skam også går ind for mere grænsekontrol. Det skal bare ikke lige være kontrol på grænsen. Det skal være kontrol i baglandet, nummerpladescannere og så videre. Det er da også gode tiltag, men det er bare ikke godt nok. Grænsekontrol sker naturligt nok bedst på selve grænsen. Det er nemmere at kontrollere ved indgangsdøren, end når folk først er kommet ind.

Grænsekontrol er ganske enkelt sund fornuft! Derfor bruger vi dagen i dag til at slå et slag for genindførelse af netop dette.

Med venlig hilsen:

Kristian Thulesen Dahl - tirsdag den 9. juni 2015