november 04, 2009

Nytteløs dhimmi-reverens

Her på bloggen har vi tidligere omtalt Gaddafis krig mod Schweiz på grund af arrestation af Gaddafis søn Hannibal i Geneve (Se spydpigen 25/9 og 26/9 2009).
Schweiz´s præsident Hans-Rudolf Merz gjorde den 20. august en dhimmi-reverens for Gaddafi for dette, - noget, som han ikke burde have givet undskyldning for, og latterliggjorde derved Schweiz, og de schweiziske gisler i Libyen blev trods præsidentens ydmygelse ikke frigivet.

Gaddafi fortsatte sin uforsonlige kamp mod schweizerne. Han fremstillede landet som en nazistat, som FN burde dele mellem de omkringliggende lande. Efter månedlang, resultatløs kryben har den schweiziske regering nu trukket undskyldningen tilbage.
Forbundsrådet har nu besluttet et næste skridt i Libyen-sagen: de standser den statsoverenskomsten med Libyen, som præsidenten underskrev i Tripolis den 20. august.

Den restriktive visa-politik over for libiske statsborgere bibeholdes og kan ikke diskuteres.
Med denne beslutning forsøger forbundsrådet at styrke kursen over for Libyen.
De venstrevredne partier er blevet klogere: de har set, at det ikke giver noget som helst resultat at bukke for Gadaffi. Endelig et skridt i den rigtige retning.
Kilde: den tyske blog "Politically incorrect" 4.11.09