november 25, 2009

En historie fra "Migrationsverket"

På tale om den store invasion af forventede 24.000 ”ensomme flygtningebørn” i Sverige og de mange oprørte mennesker, der udtalte sig om Vellinge, savnede jeg (20/11) baggrundsviden bag diverse udtalelser (bloggen 20/11). Man må jo først vide, hvad sagen drejer sig om: Hvorfra har man ”forventningerne” og tallet 24.000? Hvem er disse børn? Hvor kommer de fra? Hvorfor? Er de under 18? Hvem har sendt dem? Hvem har betalt rejsen? Etc. etc.

Disse spørgsmål er yderst relevante, når man læser autentiske historier fra ”Migrationsverket”, og det kan man gøre på bloggen: meritwager.wordpress.com

Autentisk beretning fra et svensk asylansøgningskontor under ”Migrationsverket”
En familie har været i Sverige siden 2003. De modtog afvisningsbeslutning allerede 2004. De har gemt sig og ansøgt om igen. Vi indkalder dem. De kommer ikke. Vi indkalder engang til. De kommer ikke. Men de går til deres modtagningssagsbehandler og siger, at de ikke hedder sådan, som vi troede. De hedder noget andet, og nu har de også pas. De siger, at de ikke er interesserede i at komme til nogen undersøgelse om asyl (de har søgt om asyl), men vil arbejde. De har glemt deres asylbegrundelser og vil ikke mindes om dem.

Den stakkels modtagningssagsbehandler forsøger at overbevise parret om at de alligevel skal gå til den undersøgelse om asyl, eftersom de jo er kommet til Sverige for at søge asyl. Men både manden og kvinden siger, at det vil de ikke, eftersom de ikke har nogen asylbegrundelse. Derimod vil de vide, hvornår de kan begynde at arbejde. Nu har de jo byttet navn og er kommet med deres pas, efter seks års ophold under falsk identitet i Sverige.