oktober 02, 2009

Hvad med lidt sund fornuft?

Ralf Pittelkov har i et indlæg i JP 30/10 plukket ”udredningsrapporten” fra ”Kommissionen vedrørende ungdomskriminalitet” fra hinanden og afsløret – jeg kunne næsten skrive – det sædvanlige kriminologifup.

Dette fup har stået på i mange årtier, båret frem af Mentalhygiejnebevægelsens tankegods gennem personer som H.H.Brydensholt, Flemming Balvig, Erik Nørgaard, Tine Bryld, Henning Koch, Berl Kutschinsky, Jørgen Jepsen, Peter Ege, J. Vestergaard, Mogens Hansen m.fl.

Det gjaldt dels om at berolige befolkningen og dels at få dem til at tro på de ”gode” resultater af psykoterapi af de kriminelle, og derved styrke og udbygge eget fagområde og sikre videreudvikling af Mentalhygiejneideologien. I virkeligheden var den bedste løsning på kriminaliteten, at man ikke opdagede forbrydelserne, sagde man. Selvom Hans Henrik Brydensholt troede fuldt og fast på mentalhygiejneidéerne, klargjorde han dog, at de kriminalpræventive resultater var så som så, for først når de kriminelle nåede 25-30-årsalderen og fik interesse for at stifte familie var de modne for påvirkning. Derfor gav man orlovsdage fra fængslet, så de kunne træffe en pige eller tillod besøg af kæresten i fængslet.

Desværre gør Pittelkovs indlæg om rapporten om ungdomskriminaliteten nok ikke større indtryk i Folketinget, så man fortsætter vel som før. Der sker næppe noget væsentligt, før man tager fat om ondets rod og sætter den forgudede mentalhygiejne på porten. Skal man luge skvalderkål, skal man gå i dybden og tage rødderne med.

Det der er brug for er nok først og fremmest sund fornuft, á la skipperen på Fulton.

Kilde: Pittelkovs artikel http://jp.dk/opinion/pittelkow/article1833808.ece
m.m.

Illustrationen er fra en brochure fra Kriminalpræventivt Råd for at berolige befolkningen: Teksten lød så vidt jeg husker: det modsatte er næsten lige så usandsynligt.