oktober 04, 2009

Moskébyggere giver katten i regler og byggetilladelse.

Den tyrkiske forening Diyanet, som bygger moské i Esslingen ved Stuttgart har langt overskredet de tilladte regler. Den ansvarlige borgmester, Wilfried Wallbrecht ser ikke nogen mulighed for at få ændret bygningen, men har indledt en forhandling om bøde i håb om at komme til et kompromis med muhammedanerne.

Stuttgarter Zeitung skriver, at lokalchefen for SPD-partiet i Esslingen, borgmester Wilfried Wallbrecht normalt er en mand af behersket ordvalg, men nu er han og hans partifæller – efter månedlange forhandlinger - så forbittrede, at de ikke længere vil tie. Blandt andet ærgrer det dem, at minareten er bygget højere end aftalt, og at der er kommet en stor overdækket balkon, som slet ikke var med på den tegning, der blev forelagt myndighederne. Men borgmester Wallbrecht har heller ikke rent mel i posen, for han skulle have overvåget byggeriets gang.Da Diyanet gjorde balkonen endnu større, var det dråben, der fik bægeret til at flyde over! Og nu viser det sig, at borgmester Wallbrecht - bagefter - godkendte balkonen , uden at underrette byrådet.

Wallbrechts partifæller er forargede: Ved det mindste ureglementerede havestakit kommer byen op på mærkerne. Så måtte man da forvente, at det muhammedanske byggeri blev kontrolleret, og at byen krævede en radikal indgriben for at føre moskéen tilbage til det godkendte forslag. Men det vil den ansvarlige borgmester Wallbrecht ikke høre tale om. Han forhandler med de tyrkiske lovbrydere. Diyanet er søsterforening til den af den tyrkiske religionsøvrighed kontrollerede DITIB, som bygger stormoské i Køln, hvilket som bekendt har vakt megen modstand.

Byggeriet i Esslingen ligger stille i øjeblikket, fordi bygherrerne ikke har flere penge.