oktober 19, 2009

Guantanamo-fangen Ghezali

I Danmark har vi nok hørt noget om den ”svenske” Guantanamo-fange, men næppe hele historien. Snaphanen har skrevet om den, men Spydpigen orkede ikke så megen idioti hos myndighederne!
Et svensk læserbrev om generelle svenske forhold bør citeres her:
”Medan andra (normala) länder med alla medel försöker skydda sitt folk och sina länder mot brottslingar och terrorister så gör Sverige precis tvärt om. Dom samlar på parasiterna som vi andra samlar frimärken!”

Men her er en nærmere redegørelse fra Internetgrupperna via John Wilthorn, som har sendt det til Folkpartiet ; Sverigedemokraterna Riks ; Kristdemokraterna ; Moderaterna-riks ; Centerpartiet
Sent: Thursday, October 15, 2009 4:06 PM

Subject: Fw: Grattis, du har fått betala Ghezalis hemresa, igen!

2009-10-11

INTERNETGRUPPERNA Fw:
Till våra politiska partier för bemötande:
Dagligen får vi e-post som mer eller mindre korrekt beskriver händelser vilka är förknippade med den kritiserade svenska ”flyktingpolitiken”. Denna kritik, som berör oss svenskar, har av medier och politiker bemötts med tystnad - eller med stämplar som rasist och främlingsfientlig etc.
Men nu befinner sig ”åsiktsförmyndarna” i ett helt annat läge. Allt medan papperstidningarna förblöder växer den fria Internetinformationen för varje minut. Tryckpressarnas tid är redan ohjälpligt förbi. Allt fler väljer därför att läsa i portaler eller sajter. Något nytt som politikerna måste beakta redan innan kommande val. Ett val som förmodligen kommer att bli en oförutsägbar rysare för de etablerade partierna. Svenska folket har fått nog av hyckleri och påtvingade åsikter.
Nu går det inte längre att tysta ner det som inte anses vara politiskt korrekt. Nu gäller det för politikerna att sanningsenligt lyssna och svara på frågor och bemöta olika påståenden. Nätet är stort och rasande snabbt. Se på Piratpartiet. Nu sprids information likt ringar på vatten. Hur många partier kommer att ställa upp till valet?
Nedanstående synpunkter kräver ett bemötande. Därför erbjuds våra regeringspartier att göra ett snabbt och sakligt bemötande - vilket i helhet kommer att läggas ut i våra grupper - inom vilka råder total åsiktsfrihet.
Svar till: john.wilthorn@telia.com
Med vänliga hälsningar
John Wilthorn
Partipolitiskt fristående länk i Internetgrupperna


----- Original Message -----
From: N-E H
Sent: Sunday, October 11, 2009 5:43 PM
Subject: Grattis, du har fått betala Ghezalis hemresa, igen!

Mehdi Ghezali har nu hämtas från Pakistan. Som vanligt på svenska skattebetalares bekostnad.
Denne 30-åriga muslimske invandrare har inte jobbat en enda dag. Ghezali och hans familj som kostat oss skattebetalare flera miljoner kr hittills.
Advokatkostnader, Säpo, departementspersonal och regeringsplan för att hämta denne brottsling från Kuba kostade oss skattebetalare minst en miljon kr.
Hämtningen från Pakistan i dag och nya advokatkostnader har också bekostats av svenska skattebetalare. Ghezali är en parasit i Sverige som avskyr vår kultur och livsstil men som skrattande utnyttjar oss ekonomiskt.

För riksdagspolitiker och regeringen är Medhi Ghezali inte något problem, han kritiseras aldrig av politikerna utan möts med blommor när han kommer ”hem” med chartrade alt regerings-flygplan. SÄPO frågade i dag vördsamt om de möjligen fick ställa några frågor till Ghezali. UD och socialtjänsten håller på att springa benen av sig för att betala alla kostnader och se till att Ghezali och hans familj får allt stöd och alla pengar de behöver i ”sin svåra situation”.
Politikernas problem är alla ”främlingsfientliga” svenskar som inte uppskattar ”det värdefulla kulturtillskottet” Ghezali och hans gelikar. .
Mehdi Ghezali - ”ett värdefullt kulturtillskott”
Mehdi Muhammed Ghezali (i media kallad ”kubasvensken”), född 1979, som är från Örebro, satt häktad av USA mellan februari 2002 och juni 2004 i Guantanamo på Kuba. Vad han var anklagad för var, för allmänheten, okänt. Han rapporterades vara en av de 156 misstänkta al-Qaidasoldater som arresterades av Pakistan under en flykt från [Tora bora]?-bergen under kriget i Afghanistan.

Samma vår som Ghezali tog studenten åtalades han för stöld, men for till Portugal innan utredningen var klar. Ghezali satt tre år och och sex månader i ett portugisiskt fängelse för bankrån i Albufeira och för rån av en värdetransport. Rånen utförde han med en grekisk bekant. I fängelset gjorde han sällskap med sin bror [Samu Michael Karim Ghezali]?, dömd för rån i London, och för att ha rest med ett förfalskat belgiskt pass. På hösten år 2000 reste Mehdi Muhammed tillsammans med en svensk kamrat till Saudiarabien för att fördjupa sig inom den islamiska läran. Efter en pilgrimsfärd kom han tillbaka till Sverige våren år 2001, varefter han for till London och fortsatte de islamska studierna. Han var på flykt och hade åtta förfalskade pass på sig när han greps av amerikanska styrkor.

Ur Contra (et tidsskrift for frihed og imod socialisme):
Ghezali tog studenten 1999, han ska vara utbildad till svetsare. Han misstänktes för en stöld i Karlskoga samma år och eftersöktes av polisen. När polisen kom till bostaden i Örebro hävdade pappan att sonen gjorde militärtjänst i Algeriet. I intervjuerna nu hävdar Ghezali att han aldrig gjort militärtjänst och aldrig använt vapen. Ghezali greps i Algarve redan den 31 juli 1999. Rättegången mot honom inleddes först den 2 juni 2000, men den 12 juni blev han frisläppt och reste tillbaka till Sverige dagen därpå. Uppgifterna om Ghezalis fängelsvistelse är lämnade av svenska UD till den danska Weekendavisen och visar att han satt fängslad i Portugal i drygt tio månader.

I en av Spaniens största tidningar, El Mundo, den 1 augusti 2002 redovisas Ghezalis aktiviteter i Portugal år 1999 http://www.el-mundo.es/elmundo/2002/07/31/internacional/1028122826.html Enligt El Mundo genomförde Ghezali och greken Stavros Christos Toilos ett bakrån som inbringade 600 000 euro i Albufeira i Portugal, dessutom ska de två ha genomfört en juvelstöld med ett byte på 5 000 euro i Playa de la Galé. El Mundo uppger att de två dömdes till tre och ett halvt års fängelse var, men att Ghezali frigetts efter en knapp tredjedel av straffet (dvs kort tid efter rättegången). Ghezali satt drygt tio månader i portugisiskt fängelse, mellan juli 1999 och juni 2000. Den spanska tidningen hävdar också att Ghezalis fyra år äldre bror (som är finsk medborgare) ska ha gjort sig skyldig till bedrägerier med stulna resecheckar och att han rest på ett förfalskat belgiskt pass och att han tidvis ska ha delat cell med sin bror.

I Sverige blev han inte kvar länge innan han reste till Medina i Saudiarabien för att söka in på universitetet. Där blev han dock inte antagen och kom tillbaka till Sverige i mars-april 2001 för att kort tid senare resa till London, där han studerade vid sheikh Omar Bakris beryktade koranskola. Omar Bakri Muhammad är bosatt i London och förespråkade enligt en rapport från Försvarets Forskningsinstitut http://www.foi.se/raw/documents/18966_binladenalqaeda.pdf ”användningen av bakterier mot västerlänningar som ockuperar heligt land”. Uttalandet ska ha spridits genom brev som fanns uppsatta i moskéer runt om i Storbritannien liksom på Internet. Enligt samma källa ska han också ha sagt att ”användning av biologiska vapen i självförsvar är tillåtet enligt islam och jag tror att vi för närvarande agerar i ett defensivt jihad.
Från London bar det av till Pakistan, där Ghezali skulle söka in på vad han kallar universitet, men vad som i praktiken var madrassas, koranskolor. Han säger i intervjuerna att han inte kunde något av språken som talas i Pakistan. När han misslyckats med att komma in på skolorna ska han ha rest med en bekant till Afghanistan och han ska ha varit där den 11 september 2001 och ännu när Norra alliansen med amerikanskt stöd någon månad senare störtade taliban-regimen i Afghanistan.

Ghezali greps i Pakistan den 18 december 2001. Det var i den del av Pakistan som gränsar mot Tora Bora-bergen i Afghanistan, det senast kända tillhållet för Osama bin Ladin. I samband med en stor offensiv mot bin Ladins fäste i december 2001 flydde åtskilliga personer som befann sig i området till Pakistan. Det förefaller ytterst osannolikt att en person som uppehållit sig i Jalalabad (där Ghezali sagt att han varit) skulle ge sig 15 mil upp och över de höga svårtillgängliga bergen (där det lägsta passet ligger på 3400 meters höjd) för att fly till Pakistan, när det närmaste vägen till Pakistan från Jalalabad är cirka 5 mil lätttillgänglig landsväg. Det var i december Ghezali kom till Pakistan och då är det hårt vinterväder som gör bergen ännu mer svårframkomliga än vanligt. Dessutom rådde massiv beskjutning och bombning av området kring Tora Bora, i motsats till vägen mellan Jalalabad och Khyber-passet som hela tiden var någorlunda framkomlig.

I Svenska Dagbladet den 6 december 2002 http://www.svd.se/dynamiskt/inrikes/did_3705508.asp refereras att myndigheterna i Pakistan lagt ner utredningen mot Ghezali för medverkan i morden på 17 personer (varav 7 vakter). Ghezali och 47 andra misstänkta transporterades i en buss, där vakterna övermannades. Sju vakter och tio andra dödades. Fångarna rymde ut i vildmarken, men flertalet tillfångatogs igen. Byäldste krävde länge att samtliga inblandade fångar skulle straffas med döden, oavsett vem som hållit i vapnen (ungefär samma princip som att Tony Olsson sitter på livstid som medskyldig till de mord som Jackie Arklöf genomförde i Malexander). För 5 miljoner rupier (cirka 800.000 kronor) drog pakistanierna dock tillbaka sina krav. Enligt sharia-lagen är därmed frågan löst, det finns inga målsäganden eftersom de mördades släktingar fått betalt och låtit sig nöja med betalningen. Pengarna ska ha kommit från USA, som alltså räddat Ghezalis liv. När Ghezali på presskonferensen i Örebro fick frågan om hans medverkan i ett fånguppror i Pakistan förnekade han all vetskap om ett sådant. Han fick inga följdfrågor.

I Expressen http://www.expressen.se/expressen/jsp/polopoly.jsp?a=161338
den 18 juli 2004 refereras TT-uppgifter om att Ghezali bott i Algerian House i Jalalabad, ett hus som beskrivs som ett välkänt tillhåll för al-Qaida i Jalalabad. Det var en ”förberedande skola” från vilken det var möjligt att avancera till terrorskolan i ”al-Qaidas hus”. Detta enligt Ahmed Ressam, som greps med 59 kilo sprängmedel i en bil vid Los Angeles flygplats. Ressam uppgav att han träffat fem ”svenskar” i träningslägren i Afghanistan. Rimligen dock inte Ghezali, som kom till Afghanistan långt efter det att Ressam gripits.

Mehdi Ghezali, som inte jobbat en enda dag sedan han tog studenten, har rest runt i stora delar av världen. Enligt egen uppgift delvis med pengar från arbetsförmedlingen! Detta är den parlamentariska, mångkulturella demokratin Sverige.