oktober 22, 2009

En gammel Christiania-fan

Journalist Anders Jerichow har minsandten endelig opdaget, at noget ikke står rigtigt til i Danmark. Han skriver i Politiken 19/10, hvad vi burde gøre, og ordene er da nemme og uforpligtende i enhver retning og forslagene uladsågørlige!

Vi skal alle protestere. Vi skal alle råbe op, siger Jerichow.
Hvor? Et læserbrev i Politiken? Ha, ha, ha!

Ting, medierne har fortiet, og politikerne har undladt, da det var tid, kan ikke bare rettes op uden videre. Tiderne er anderledes.


Jerichows afsluttende bemærkninger peger på, at han også tidligere kun havde en overfladisk føling med, hvad der foregik: ”Vi andre har brug for at lære af Christiania – ikke det, der er, men
det, der var".
Christiania er dig åbenbart et dejligt minde, Jerichow. Så du ikke narkohulerne i de gamle vagtstuer i volden, hvor de udstødte, narkovragene, søgte skjul på slidte, beskidte madrasser, og der stank af stoffer og urin? De venstrevredne intellektuelle, som brugte Christiania politisk, var formodentlig ligeglade. De boede ikke dér.

Så du heller ikke Københavns ”Børneværns” logi for bortløbne børn hos narkosælgeren i Multimediahuset?
Og hvorfor er du forarget over Jagtvejen 69 ”et ungdomshus, hvor alle unge ikke var velkomne”. Det var de jo heller ikke i Projekthus (”Huset”), hvor de venstrevredne regerede.
Ilustration: Christianias mærke, de 3 prikker over i´erne i navnet