september 18, 2009

Visionsløst og værdiløst.
Dansk Folkepartis medlem af Retsudvalget, Marlene Harpsøe, er ikke imponeret over det arbejde, som regeringens Kommission vedrørende Ungdomskriminalitet har leveret – og hvis indhold er lækket til Politiken.- Det er fuldkommen ubrugeligt. Man har sat sig ned og er blevet enige om at ophøje Det Radikale Venstres retspolitik til kommissionens anbefalinger.

Kommissionens svar til forråelsen af unge mennesker er at skrue tiden tilbage til 1980, og sørge for, at der komme færre og mindre kontante sanktioner mod unge kriminelle i stedet for flere og mere kontante sanktioner, siger Marlene HarpsøeMarlene Harpsøe er vred over, at Kommissionen tilsyneladende blot har fejet ethvert forslag om større konsekvens af banen og i stedet anbefaler en øget social indsats og at første brud på loven ikke kommer på straffeattesten.

- Det er den gale vej, ganske enkelt. Vi har foreslået masser af nye initiativer, såsom sænkelse af den kriminelle lavalder, weekendfængsel, genopdragelseslejre, udgangsforbud, gps-overvågning af de unge kriminelle – og en række andre forslag som vil revolutionere den måde, hvorpå vi håndterer ungdomskriminalitet. I stedet for snakker kommissionen om, at vi skal udvise større tolerance over for de unge kriminelle og opfordrer til, at vi lige lader dem begå den første forbrydelse uden at det rigtig koster noget. Det er en falliterklæring, siger Marlene Harpsøe.


Marlene Harpsøe lover, at Dansk Folkeparti vil fortsætte med at presse på for en konsekvent retspolitik.- Det er sørgeligt, at vi efter otte år med en borgerlig regering stadig ikke har taget et opgør med den konsekvensløse retspolitik, som har ført til en forråelse af vores samfund. Jeg frygter, at den her kommissionsrapport bliver regeringens alibi for bare at lade stå til. Vi kommer ikke ungdomskriminaliteten til livs, før vi får sat konsekvens bag ordene. Jeg er ked af, at Dansk Folkeparti efterhånden er det eneste parti, der ønsker, at vi skal føre en kontant retspolitik i det her land. Det kommer til at koste os dyrt i årene fremover, fastslår Marlene Harpsøe.

Christiansborg, den 16. september 2009/kkb PRESSEMEDDELELSE