september 29, 2009

Alt hvad du gør...

De sociale myndigheder på Gotland, som lod politiet hente en niårig dreng. Dominic, på Arlanda flyveplads i sommer, omtaltes her på Spydpigen den 23/9.

Siden er der kommet mere frem i avisen Världen i dag, og sagen har vakt enorm reaktion ikke bare på hjemligt bloggerplan, men i det store udland, såvel fra private som fra forskellige menneskeretsorganisationer. Måske har det været chokerende at få et andet billede af Sverige end det gennem åretal frempropaganderede skønvirkemaleri af ”den gode stat”.

Politiets og socialtjenestens fremfærd på Arlanda flyveplads har vakt vrede. Efter at politiet havde bragt familien fra flyet ind i bygningen, blev de af socialtjenesten spurgt, om de måtte tale alene med drengen et øjeblik. Det måtte de.

Men Dominic kom ikke tilbage. De havde ved hjælp af uærlighed taget drengen fra forældrene.

Det er en beskidt måde! Hvis der i en familie er problemer eller et eller andet galt fat, så må førstehjælpen være, at man forsøger at få familien som helhed på ret køl i stedet for at bidrage til dens splittelse. Men sagen er i virkeligheden ikke enestående. Der er desværre mange exempler på begge sider af Øresund.

Historien afspejler den herskende mentalhygiejniske ideologi, som spredtes efter anden verdenskrig og dominerer i socialsektoren. Dens vigtigste mål var/er at bekæmpe kernefamilien for ad den vej at ændre samfundssystemet. Ideologien er omtalt her på bloggen den 22. september.

Desværre besvimede Dominics mor på flyvepladsen - i et hjerteanfald på grund af myndighedernes overgreb. Man kommer til at tænke på den svenske bogtitel: ”Allt vad du säjer, kommer att användas emot dej”. Lidt ændret bliver det: ”Alt hvad du gør vil blive brugt imod dig”. Har du hjerteproblemer, kære mor Annie, så kan du ikke klare drengen. Så tager vi ham med os. Hejsan, må så gott!