september 25, 2009

Hannibals Krig

Times on line skriver 4.9.09 om “Hannibals Krig”:
http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/africa/article6797693.ece

Gadaffis 33-årige søn Hannibal og hans kone Aline blev arresteret i juni 2008 i Genëve, anklaget for at være gået løs på deres tjenere - en marokkaner og en tunisier - på et hotel. Den 35-årige tunisiske Mona fortalte, at Aline flere gange havde slået hende og truet med at smide hende ud af vinduet. Hannebal og kone blev frigivet mod kaution to dage efter, og anklagen blev annulleret, da tjenernes sagfører sagde, at de havde modtaget et undisclosed beløb i godtgørelse.”
Gaddafis datter fortalte sin far, at Hannibal og hans Aline var blevet behandlet ”som terrorister” og sat i et fængsel, der var værre end Abu Ghraib. Og Gadaffi kommenterede, at ”æren måtte reddes!”
Hannibal skal ved et diplomatmøde i Tripolis have sagt, at ”hvis han havde haft en atombombe, så ville han have udraderet Schweiz fra landkortet.”
Libyen skar så olieforsyninger til
Schweiz ned og trak mere end 4,3 billioner pund tilbage fra de schweiziske banker og flere schweiziske firmaer i Libyen har måttet dreje nøglen om. Schweiz blev tvunget til at hejse det hvide flag og søge samtale med Gadaffi, men Gadaffis statsminister ville ikke tale med Schweiz. Samtidig tilbageholdtes to schweiziske forretningsmænd i Libyen som en slags gidsler. De måtte ikke rejse ud af landet.

20/8 09 måtte den schweiziske præsident Hans-Rudolf Merz i Tripoli undskylde arrestationen af Hannibal i 2008.

4/9 2009 krævede Gaddafi af FN, at Schweiz udslettes og fordeles til tre nabolande.
(Illustrationen er fra 2. puniske krig mellem Karthago og Rom, hvor den puniske Hannibal drog med elefanter over de franske alper.)