oktober 30, 2006

Organer til transplantation fra henrettede?

Avisen "Dagens Medicin" skrev 18.10.06, at Karolinska Instituttet har samarbejdsaftaler med flere kinesiske universiteter og forskningsinstitutter. To af disse tjener ifölge artikelen store summer på salg af organer til transplantation, bl.a. Beijing International Medical Support Network Center (BIMSNC). Organerne skulle bl.a. komme fra henrettede fanger.

Den överste ansvarlige for Karolinska Instituttet vil nu have undersögt sagen til bunds, for på deres forespörgsel tidligere har man fået oplyst, at organerne ikke kommer fra henrettede.

BIMSNC formidler organplantation til en årlig värdi af 365 millioner sv. kr., bl.a. til udlandet f.ex. nyrer og lever.

Kinas Vicesundhedsminister indrömmede for et år siden ved et möde i World Health Organisationen (WHO) på Filippinerne, at Kina driver handel med organer fra henrettede fanger. Tusindvis af organer hvert år!
I 2005 f.ex. 3.500 levertransplantationer i Kina.

68 forskellige forbrydelser straffes i Kina med döden, hvortil kommer politiske henrettelser, så handelen kan väre er indbringende. Man har ligefrem busser med injektionsspröjter, som kan köre til de forskellige egne for henrettelser.
Kina er nr. 1 i henrettelser på verdensplan. I 2005 henrettedes 1770, imod USA´s 60.

NB: Der kom dog forbud med handel med organer til plantation fra henrettede i 2006, men det er tvivlsomt, om det overholdes.

(Kilde: Världen idag 20.10. og 23.10.2006)