oktober 14, 2006

Magazinet. no

Den norske avis "Magazinet", som til en vis grad svarer til den danske "Udfordringen" og den svenske "Världen idag" offentliggjorde i sin tid - ligesom mange andre aviser i verden - Jyllands-Postens muhammedkarikaturer. Det førte til den sædvanlige tøjlesløse ophidselse med et halvt hundrede telefonopringninger til redaktør Vebjørn Selbekk med dødstrusler.
Muhammedanernes opførsel er uhørt, eftersom det er enhver avis´s pligt at gøre rede for nyheder, hvad der foregår i verden og hvad baggrunden er.

Nu lever redaktør Selbekk og hans familie under politibeskyttelse, men han har ikke ladet sig slå ud. Han har skrevet en bog om sine oplevelser, "Trued av islamister". Norsk TV-2 sendte mandag en dokumentar om sagen. Det var første gang, man omtalte problematikken i Norge ved at tage fat på de grundlæggende spørgsmål og hvordan myndighederne havde håndteret dem.
"Regeringen vidste udmærket, at større aviser havde bragt billederne både før og efter, at vi gjorde det. Men det var enklere for dem at angribe en lille kristen avis. De tog en genvej og nu får de megen kritik for det i Norge", siger Selbekk.

Redaktøren ser nu lidt mere optimistisk på fremtiden: "Jeg får nu så megen støtte fra politisk hold, og udenrigsministeren har ringet til mig."... "Jeg tror, det er ved at blive en opvågnen om de vigtigste principielle spørgsmål".

Da Selbekk nu präsenterede sin bog om sagen ved en pressekonference, var alle de store aviser i Norge til stede, og flere af dem bragte positive anmeldelser af bogen.

I sin bog skriver redaktøren også om, hvor svært muslimske kvinder ofte har det. "Det overrasker mig, at venstrepolitikerne og femministerne, som er vældigt optagne af at kritisere kristne og debattere kirkens kvindesyn - som de naturligvis har lov til - ikke tør kritisere de overgreb, som bevisligt begås i muslimske miljøer.
Når muslimske kvinder har sat spørgsmål ved "æresmord", kønslemlæstelser og tvangsgiftermål har femministerne i Vest forholdt sig tavse" mener Selbekk.

Han påpeger at debatten om "æresmord" nu har fået ny fart på i Norge efter mordet på tre pakistanske søstrer søndag 1/10. Deres storebror er arresteret som mistænkt for mordet.

"Hvorfor svigte disse kvinder og undlade at tage fat på problemerne?" spørger Selbekk og svarer selv: "Det er mere politisk korrekt at angribe kristne og har ikke de samme omkostninger. Vi truer ikke med at svare med vold".

Forholdet mellem Vestverden og islam bekymrer Selbekk meget. Han peger bl.a. på reaktionen mod paven og Berlinoperaens selvcensur.

Hvad bliver det næste. Vestverdens demokratiske vurderinger har sin basis isin kristne tro, men er truede af islamismen, som tager til i Europa. Vi må være vågne over for dette og have mod til at debattere det, mener Selbekk.
Snaphanen: Tak, Norge