august 23, 2006

Verdensfjerne professorer i statsvidenskab

Det var da en mærkelig artikel, som Snaphanen har fundet frem fra Expressen med overskriften: foto © snaphanen

”Statsvetarna: Det saknar motstycke i historien”
”Statsvetaren Peter Esaiasson har forskat om alla valrörelser från 1866 till 1991.De senaste dagarnas organiserade försök att stoppa valmöten saknar motstycke i den svenska valrörelsens historia.- De anser sig ha rätt att sätta sig över gällande lagar eftersom de är orättfärdiga, säger professor Peter Esaiasson.
..
Även Sören Holmberg, också han professor i statsvetenskap, är förvånad.- Vi har ju nästan inga såna erfarenheter alls, vi har ju inte haft något bråk i samband med politiska demonstrationer och val.”


Opdager professorerne i statsvidenskab først nu, hvordan det står til i deres eget land?
Hvor har de været henne de sidste mange år?
Gang på gang har politiske møder været forhindret ikke bare ved skrigen og skrålen og chikanering af de fremmødte, bemægtigelse af det fremlagte politiske materiale, trusler og forfølgelser, men også grove blodige overfald med jernrør o.l.

Intet land taler så meget om demokrati som Sverige. Og intet svensk parti
bryster sig så meget af demokrati som socialdemokraterne. De har næsten patent på det
De har endog en ”demokratiminister”.

Rigsdagsvalget i 2002 chockerede regeringen: Sverigedemokraterne gik frem trods magthavernes forfølgelser. Socialdemokratiet konkluderede, at det svenske folk ikke forstod sig på demokrati.

Nu skulle de lære det. Socialdemokratiet udtænkte en strategi.Kommuner tilrettelagde f.eks. ”demokratiforberedelse” (sic!). Man skulle koncentrere sig om ”ligeværd og lokaldemokrati”, bygge det op nedenfra, begyndende med de ”små børn”.
”For at kende børnenes ønsker, skulle politikerne tale om demokrati på skolerne”.
Propagandaen kørte løs i skolebøger og foredrag etc.

I Sverige betyder ordet ”demokrati”, at man kritikløst og med alle midler, selv med den groveste vold, bekæmper de partier, som vover at have en anden mening om indvandring og finanspolitik end det – åh, så demokratiske socialdemokrati. Man vogter ”den gode stat”, ”folkhemmet”, med samme metoder, som man hævder at ville bekæmpe.

Socialdemokratiets støtteparti, det kommunistiske Vänsterns ungdomsafdeling opfordrer direkte i tryksager til mere kradse metoder og gerne sammen med AFA (=Antifascistisk Aktion).

Svensk ”demokrati” kom ved valget i 2002 i internationals søgelys på grund af de udemokratiske forhold under valget. De blev udførligt omtalt i rapport fra

British Helsinki Human Rights Group, Sweden 2002 election