august 20, 2006

Et italiensk Vollsmose

Den 15/8 fortalte Berlingeren, hvordan Padova har opført en stålmur for at isolere en ghetto i Anelligaden. Muren er 84 meter lang, 3 meter høj og har kostet 80.000 EURO (d.v.s. over en halv million d.kr.). Ghettoen har i en snes år været kendt for prostitution, narkohandel, illegal indvandring og alvorlige håndgemæng. Det hidtil voldsommeste den 26. juli mellem nigerianske og nordagrikanske bander, gav stødet til Stålmuren.

Men muren er for lav, så narkohandlerne klatrer over, siger Paolo Manfrin, der er talsmand for den aktive borgergruppe ”Stanga 6”, som tæller 500 borgere i nærområdet.
I et brev til Italiens præsident, Giorgio Napolitano, kræver de, at den øverste stålkant bliver hakket og forsynet med pigtråd, og at der kommer bevæbnet vagthold.
Politiet har modtaget anmeldelser om trusler fra nigerianske narkohandlere, og nogle har opsat pigtråd omkring deres haver.
Da stålmuren blev opført, fortsatte narkohandelen på Stanga-torvet udenfor.

Der har siden været nye sammenstød i Via Anelli. En patrulje carabinieri måtte forleden nat tilkalde forstærkning på syv biler for at kunne arrestere en narkoforhandler. De to carabinieri havde grebet ind imod tredive tunisiske indvandrere, som ville befri deres kammerat, der var lagt i håndjern. Den anholdte var blevet grebet på fersk gerning med cocain sammen med tre andre, som flygtede.

25 illegale indvandrere, som holdt til i de tilstødende områder, blev bragt til politistationen. Næsten alle fra Nordafrika. De fik besked om udvisning. Halvdelen af dem overføres til midlertidigt ophold i Modena og Bologna.