december 06, 2016

Maria smidt i floden...

Mordet på den 19-årige Maria Ladenburger, som det tyske ugeblad "Bild" undgik at nævne under påskud af, at det kun havde "lokal interesse", omtales bl.a. i italiensk presse:

http://www.liberoquotidiano.it/news/sfoglio/12243100/maria-clemens-landerburger-stuprata-uccisa-figlia-funzionario-ue-immigrato-afghano.html

Maria Ladenburger, datter af den højt placerede embedsmand i EU, Clemens Ladenburger er blevet voldtaget og dræbt. (Clemens Ladenburger har siden 2008 assisteret lederen af den juridiske afdeling i Europakommissionen). Den 19-årige Maria blev først voldtaget og derpå dræbt og hendes krop smidt i floden Dreisam, hvor politiet fandt hende.

Den mistænkte gerningsmand er en 17-årig afghansk flygtning, som kom til Tyskland i 2015 som uledsaget mindreårig. Det er lykkedes politiet at finde frem til den unge mand ved hjælp af et sort tørklæde fundet på gerningsstedet. Maria var i øvrigt beskæftiget ved et modtagelsescenter for flygtninge, uden at efterforskningen dermed har fået klarlagt, om hun kendte sin morder. Men efter anholdelse af den mistænkte skal han have tilstået. Retssagen skal begynde i det ny år.

Ifølge efterforskernes rekonstruktion er Maria blevet angrebet på vej hjem fra en studenterfest ved universitetet i Friburg, hvor hun studerede. Hun var på cykel, men nåede ikke hjem, og dagen efter blev hun fundet i floden.

"Maria har i 19 år været solstrålen i vor familie, og det vil hun fortsat være", siger familien til pressen.


Oversat fra italiensk af Gertrud