december 25, 2016

Mafia


Fra den italienske blog "lisistrata" 23.12.2016:

Motorvej A 3 til Siciliens sol fejrer farseagtigt sin afslutning

(og så er det, at man her i juletiden i en slags kommentar kan synge:  det er ikke sandt, og det er ikke sandt for ind imellem ......")

Der mangler 58 km og en million Euro

- fra bloggen "lisistrata":
"I dag er der jubel og lykønskninger til regeringen, både den gamle regering og den "nye". Endelig efter årelang tid vil motorvejen Salerno-Reggio Calabria, den aldrig-færdiggjorte vej blive indviet, fordi - utroligt, men sandt, den er nu færdiggjort. Ja måske utroligt, men sandt? - ikke det fjerneste!

Det til trods tager minister Graziano Delrio og statsminister Paolo Gentiloni ned til Calabrien, skønt der ikke er meget at skåle for bortset fra de gode juleønsker.
Faktisk er autostrada arbejdet absolut ikke afsluttet. Tvært imod.

Og skønt ANAS (Italiens Vejvæsen) urokkeligt fortsætter at tale om den tid, det endnu vil vare..."


http://www.lanotiziagiornale.it/salerno-reggio-calabria-linaugurazione-farsa-dellautostrada-che-non-ce-mancano-58-km-e-un-miliardo-di-euro-di-lavori/..

____________________________________________________

Gertruds kommentar:
Syditalien har tidligere forsøgt at forklare EU, at man så at sige ikke kan komme uden om mafiaen ved diverse projekter. En journalist og en dommer fra Syditalien holdt foredrag om dette emne for EU-parlamentarikerne i Bryssel 2007 og forklarede, hvorfor det var så at sige umuligt at undgå mafiaens indblanding i de enorme EU-bidrag til Syditalien.  De vil altid være indblandet, hvor der er store penge at hente, hvad enten det drejer sig om vejamlæg, byggeri, renholdning og lossepladser m.m.

Mere i Spydpigens arkiv eller læs Morten Messerschmidts afsløringer af EU`s umådelige pengesløseri,