oktober 27, 2014

Har man hørt magen til kunstudstilling?


Dan Park-udstilling på Østerbro fra mandag til fredag

26. oktober 2014 - Aktuelt af Katrine Winkel Holm
Udstillingen er åben i alt 20 timer mandag til fredag fra kl. 14 til 18, Rosendalsgade 15, kælderen.
Trykkefrihedsselskabets udstilling af Dan Parks ni forbudte værker finder sted på Rosendalsgade 15, kælderen, og åbner mandag kl. 14.
Udstillingen er åbent dagligt 14-18 og stopper fredag d. 31. kl. 18.00. Der er gratis adgang.
”For os er det vigtigt ikke at give efter for hærværk og trusler. Også af den grund insisterer vi på at gennemføre udstillingen” udtaler Trykkefrihedsselskabets formand Katrine Winkel Holm
Selskabet har dog taget sine forholdsregler – ikke mindst af hensyn til områdets beboere.
”Vi har fået etableret kameraovervågning i de i alt 20 timer udstillingen varer, og der er så mange frivillige, der har meldt sig, at vi kan stille med et privat vagtværn. Desuden er vi i tæt kontakt med Københavns politi, så sikkerheden er på plads. På den baggrund er vi fortrøstningsfulde og sætter vores lid til at det hele kommer til foregå fredeligt og civiliseret,” siger næstformand for Trykkefrihedsselskabet Aia Fog.
Dan Parks billeder fjernes hver dag fra lokalerne efter udstillingens lukketid, og besøgende vil af sikkerhedshensyn blive bedt om at efterlade tasker mv. udenfor, ligesom de vil blive bedt om at fjerne eventuel hovedbeklædning inden de går ind.
Opdatering
Selv om vi i TFS har holdt adressen på udstillingen af Dan Parks forbudte billeder tæt til kroppen, fordi vi først ville offentliggøre den mandag morgen, er det alligevel lykkedes Josef W Nielsen fra African Empowerment Center at opspore oplysningerne.
Han har videregivet dem til AFA (tæskeholdet Antifascistisk Aktion), hvis hårdtslående medlem, Simon Bünger har offentliggjort det i en tweet. Vi har orienteret Københavns Politi om dette og  de giver udtryk for, at de tager situationen særdeles alvorligt og følger den tæt.