oktober 26, 2014

Arme Børn !

Folketingsmedlem udfordrer sine mandlige kolleger: Vil du rulle forhuden tilbage i 24 timer?
18/02/2014 by Lena Nyhus (@iqvixen / Twitter)

51BxcBlBFolketingsmedlem og redaktør på 180° Ole Birk Olesen udfordrede i dag sine mandlige kolleger på en måde, som de helt givet aldrig har prøvet før. Han skrev sådan her på sin Facebookstatus:
FORHUDS-UDFORDRINGEN:
Hvilke mandlige politikere vil prøve?

I Folketinget er der 179 medlemmer. 111 af dem er mænd. Jeg er én af dem. Langt de fleste af de 111 har en forhud.
Men hvert år får mellem 1.000 og 2.000 drenge i Danmark skåret deres forhud af, fordi deres forældre har ladet sig bilde ind, at deres gud kræver det.
På nettet findes der videoer, som viser, hvordan det foregår, også under ”ordnede forhold”. Du har ikke lyst til at se dem.
Bliv medlem af Intact Denmark, det koster kun kr. 100 om året.BT OBO udfordrer kolleger vedr. omskæring

I Danmark er det forbudt at skære noget af pigers kønsorganer, selvom der også findes forældre, som mener, at deres gud kræver dét. Men det er ikke forbudt at skære noget af drengene, heller ikke selvom der ikke er en medicinsk grund til at gøre det.
Loven med forbuddet nævner kun ”kvindelige ydre kønsorganer”. Den nævner ikke ”børns ydre kønsorganer”, så drengene er undtaget fra lovens beskyttelse. Sådan er det, fordi et flertal i Folketinget ikke vil lave loven om.
Normalt beskæftiger jer mig især med finans- og skattepolitik. Det er jeg ordfører for. Men som far til to drenge går det mig på, at tusinder af drengebørn hvert år udsættes for et unødvendigt og smertefuldt indgreb, som gør deres sexliv dårligere, når de bliver voksne, fordi de mister noget af den følsomhed, som forhuden er til for at beskytte.
Jeg har derfor udtænkt denne udfordring til de af mine 110 andre mandlige kolleger i Folketinget, som ikke vil lade loven beskytte både drenges og pigers kønsorganer mod unødvendig skamfering under kirurgens skalpel:

Kære mandlige folketingsmedlem,
Hvis du virkelig mener, at det skal være tilladt at skære forhuden af 1.000-2.000 små drenge hvert år, så er det mindste, du kan gøre, at opleve bare én dag som omskåret.
Min udfordring lyder: Én dag skal du stå op om morgenen og trække din forhud tilbage. De næste 24 timer skal du gå rundt med tilbagetrukket forhud i dine underbukser.
Nej, det vil ikke være behageligt. Hovedet på din penis, som sidder inde bag forhuden, er meget følsomt. Det er derfor, naturen har skabt dig med en forhud. For at beskytte den følsomhed.
Men efter en dag som omskåret vil du have et bedre billede af, hvorfor forhuden er der, og hvorfor den ikke bør skæres af. Den ekstra følsomhed, som du nu har konstateret, at du har, forsvinder efterhånden hos de omskårne, som derefter må leve uden. Følsomheden er ellers rar at have for drengene, når de bliver ældre og skal til at udforske voksenlivet.

Det mindste, du kan gøre, er at prøve bare én dag som omskåret. Siger du ja?
Bedste hilsner
Ole

ADVARSEL herunder ligger det billede af en lille dreng fra Manila, der bliver omskåret under stærke smerter, som Ole Birk Olesen delte sammen med sin udfordring. Billedet overholder ikke Intact Denmarks billedpolitik, som indebærer, at vi helst undgår at vise billeder af børn, der lider, med mindre det virkelig er vigtigt for sammenhængen.