december 30, 2015

Islamiseringen af Kronoberg Län

Så gik det galt igen i Araby

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smaland/efter-oroligheterna-nu-okar-polisen-sin-narvaro-i-araby  
Anden Juledag lørdagaften blev Växsjö-politi beskudt med raketter og grøn laser. Urolighederne fortsatte, trods øget politinærværelse både søndag aften og natten til mandagen, hvor politiet beslaglagde en større mængde fyrværkeri.
"Jeg er forfærdet, siger den lokale politimester Jonas Eek, "Det er aldrig OK at give sig i lag med det offentlige, privatpersoner eller privat ejendom på den måde". 

Hentede forstærkning
For at klare situationen måtte politiet i Kronoberg have forstærkning i helligdagene fra Skåne, Kalmar og Blekinge.
"Vi har arbejdet meget intensivt i helligdagene med at holde orden og med at vise os i området," siger Jonas Eek.
Om mandagen samledes en halv snes mennesker foran politigården i Växjö. De udtrykte deres misfornøjelse mod volden, men også mod, hvordan politiet håndterede situationen. En del af kritiken handlede om, at politiet hverken var på plads eller kunde nås per telefon.
"Jeg ventede i 30 minutter i telefonkø i nat, inden jeg kom igennem til politiet," fortæller Morgan Johansson.

Øget politinærvær
For at undgå lignende situationer vil politiet nu yderligere øge nærværet, og for at gøre det må der hentes resurser udefra. Hvor meget, vil Jonas Eek ikke udtale sig om.
"Vi må se, hvormange det bliver , men der kommer extra resurser, som får til opgave at arbejde forebyggende her i området," siger han.
Det var netop sådan noget en af de kritiske borgere vilde have.
"Politiet må kunne være på plads i området, når noget hænder."
Men otte timer senere var der stadig uroligheder, og politiet anholdt en person.

Kilde: SVT`s "Smalandsnyheter"  v/ Moa Fermmoa.ferm@svt.se  28 december 2015


Det kan ikke være nogen overraskelse
SVT's Smålandsnyheter onsdag 2. april 2014, var èn stor jammer fra Växjö. Der var ikke den kriminalitet, man ikke havde stiftet bekendtskab med: fra almindeligt indbrud til hjemmerøverier, overfald på sagesløse personer, narkotikahandel, personer med våben og skydeveste, voldtægter, mord etc. Og der er altfor lidt politi.
Og når brandmænd og politii rykkede ud til brande i Araby, blev de overfaldet med stenkastning, men svensk TV nævnte ikke et ord om, hvem der kunde hitte på sådan noget, og hvilken herkomst de havde. Den sædvanlige tavshed var naturligvis i sig selv talende, så alle vidste besked.

Araby var blevet Växjös mest multikulturelle og mest tætbefolkede bydel, bygget i 60' -70'erne og åbebart det mest utrygge sted i hele byen i følge en undersøgelse, som Smålandsposten havde gjort i 2007.  Der var stor arbejdsløshed: kun 55 % af de arbejdsføre havde job, sammenlignet med de 78% i den øvrige Växjö Kommune. I 1913 fik man at vide, at 40 % af de unge i Araby savnede beskæftigelse. De var hverken i arbejde eller i gang med uddannelse og rimeligvis uden selvstændigt initiativ. Gymnasieskolen blev nedlagt på grund af dårlige resultater og social utryghed.

Hvorfor gik det sådan?
Det skyldes ikke mindst Växjös Kommunens naive politik. Uden at sætte sig grundigt ind i ideologien i islam og uden at høre på beboernes advarsler, protester og triste anelser gik politikerne ind for en moskè og en islamisk skole og kulturcenter. En femte kolonne så at sige !
Moskèen er endnu ikke bygget, men den islamiske skole og indoktrineringen er 12-13 år gammel

Hvornår opdager svenske politikere, at en moskè ikke bare er et bedested, men først og fremmest et center for islamisk kultur, og hvad kulturen består i, kan man læse i koranen og dagligt og natligt iagttage i samfundet.

Forholdene vil fortsætte, mens den rare og forstående politimeste "jobbar" intenst med forebyggende
arbejde.